Türkiye

Reisgids
Galatabrug inclusief een brug, een baai of haven en een monument

Ontdek eeuwenoude ruïnes, neem een appelthee, bezoek markten, zeil langs een turquoise kust en wandel over zandstenen landschappen van Cappadocië en het Göreme Nationaal Park.

Turkije wordt beschouwd als de plek waar ooit de Trojaanse gemeenschap leefde en ligt vol archeologische vindplaatsen. Het land is dan ook de ideale plek voor liefhebbers van de oudheid. Zijn kust bestaat uit witte zandstranden, bergen en balkons waar diners worden geserveerd met het fantastische blauwkleurige water als uitzicht.

Istanbul, de hoofdstad van Turkije, biedt een ontmoeting van Westerse en Oosterse tradities die zorgt voor een unieke sfeer in deze prachtige stad. Breng een bezoek aan het museum van de Hagia Sophia, ga picknicken in het gras of winkelen op de beroemde Grote Bazaar, een souk bestaande uit ruim 60 straten waar onder andere keramiek, kunst en specerijen wordt verkocht. Begeef je vervolgens onder de grond in Basilica Cisterne, een 3e-eeuwse Romeinse kerk die ooit tijdens het Ottomaanse bewind voor wateropslag is gebruikt.

Bezoek het platteland en de nationale parken om van het Turkse natuurschoon te genieten. Cappadocië is een van de mooiste locaties van Turkije. Je vindt er onder andere het Göreme Nationaal Park, dat op de erfgoedlijst van UNESCO staat vermeld. Het hele park ligt bezaaid met zandstenen aardpijlers, christelijk Byzantijnse uitgehouwen heiligdommen en ondergrondse grottenstelsels. Ook liggen eeuwenoude Griekse en Romeinse plaatsen zoals Iotape, Aphrodisiasen Harput in de buurt.

Kijk omhoog naar de goden in Nemrut Dağı Nationaal Park , in het oosten van Turkije. Van deze kunstmatige berg wordt aangenomen dat het de graftombe is van de zoroastrische leider koning Antiochus. Het ligt bezaaid met enorme stenen beelden van goden en dieren. Niet ver hiervandaan ligt Eski Kâhta, waar je een de 13-eeuwse Mamluk-burcht kunt bezoeken.

Je kunt je bezoek aan Turkije pas compleet noemen als je de prachtige, zuidwestelijke turquoise kust van het land hebt gezien. Het prachtige blauwkleurige water en de stranden met zacht, wit zand aan de kust wordt hier omgeven door weelderige bergen. Verken de ruïnes van Üçkapılar, bestel verse vis en geniet van de mediterrane zon aan de stranden van Antalya. Vaar naar de Warmwaterbronnen van Sultaniye, bewandel de Lycische Weg via ruïnes en kustdorpjes of duik tussen de eeuwenoude scheepswrakken en kleurrijke vissen in Kaş.

Het warme, mediterrane klimaat van Turkije biedt je de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van openluchtmusea, diners op het buitenterras en natuurschoon.

Populaire steden in Türkiye

Istanbul bevat historische architectuur, een zonsondergang en mist of nevel
Istanbul
Staat bekend om Dineren, Historisch en Winkelen
De Turkse stad Istanbul is een plek waar twee werelden samenkomen. De miljoenenstad wordt in twee delen gesplitst door de Bosporus: een deel in Europa en een deel in Azië. Ook het karakter van de stad kent zowel Europese als Oosterse kenmerken. De stad heeft talloze prachtige gebouwen, zoals het kleurrijke Topkapi-paleis en de Süleymaniye-moskee. Bezoek in elk geval de wereldberoemde Hagia Sophia, die als kerk en moskee heeft gediend en tegenwoordig een museum is. Dwaal door de enorme overdekte Grote Bazaar en ding af om de mooiste handgemaakte producten in handen te krijgen of drink echte Turkse thee of koffie in een authentiek koffiehuis.

Redenen voor een bezoekje

  • Hagia Sophia
  • Grand Bazaar
  • Blauwe moskee
Antalya
Antalya
Staat bekend om Stranden, Historisch en Winkelen

Redenen voor een bezoekje

  • Hadrianuspoort
  • Clock Tower
  • Yivliminare-moskee
Izmir
Izmir
Staat bekend om Zee, Winkelen en Cafés

Redenen voor een bezoekje

  • Konak-plein