Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Bali

Zie alle 25 activiteiten in Bali

Bezoek Bali en ontdek hier de leukste activiteiten

In de Indische Oceaan drijft een klein Indonesisch eiland met de naam Bali. Dit pareltje in Zuidoost-Azië vind je pal naast het grotere eiland Java. Bali is in oppervlakte iets kleiner dan de provincies Oost- en West-Vlaanderen samen. Qua uiterlijk doet Bali echter in niets denken aan ons eigen landje. Witte zandstranden heb je er bijvoorbeeld in overvloed. Ideaal dus voor een ontspannen zonvakantie. Ook voor de avonturier is Bali echter een fijne bestemming. Wandel bijvoorbeeld door de prachtige rijstvelden op het hooggelegen platteland of beklim de indrukwekkende vulkaan Gunung Batur op Bali.

Bezienswaardigheden op Bali

Een vlucht naar Bali is erg mooi maar duurt wel lang. Het is aan te raden rekening te houden met het tijdsverschil zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij aankomst in Bali valt de lokale Hindoebevolking je meteen op. Gekleed in kleurrijke

traditionele kledij zorgen ze voor een vrolijk en warm welkom. Als je meer over de Balinese inwoners en cultuur wilt weten is het aan te raden een van de historische tempels te bezoeken. De tempel Pura Luhar in Uluwata is een van de bekendste en ligt op een klif. Een leuke dagactiviteit is het bijwonen van de legendarische kecak-dans bij zonsondergang in Uluwata plus zeevruchtendiner van de barbecue. Een andere pelgrimstempel die niet mag worden overgeslagen is de gigantische Pura Besakih. De tempel ligt vlak bij de nog actieve vulkaan Agung. De al eerdergenoemde Tegalalang-rijstvelden zijn ook een leuke plek om te bezoeken tijdens je verblijf op Bali. Je kunt hier mooie wandeltochten houden. Sowieso is Bali prima geschikt voor mooie wandeltochten. Leuk om eens aan te doen is bijvoorbeeld de Tegenungan-waterval wat misschien wel het mooiste plekje van Bali is.

Leuke plaatsen en dingen om te doen op Bali

Bali kent meerdere leuke plaatsen voornamelijk aan de zuidkant van het eiland. Hier vind je ook de bruisende hoofdstad Denpasar. Met zijn vele winkels is deze stad ideaal wanneer je eens goed wilt winkelen. Bovendien kun je hier zijn voor de leuke excursies op Bali zoals een dagje weg naar de dierentuin. Het is bovendien mogelijk een ritje op een olifant te maken wat met recht een van de meest bijzondere activiteiten op Bali is. Op loopafstand van het vliegveld vind je verder het plaatsje Kuta bekend om zijn mooie stranden. Trotseer hier dan ook de golven op je surfboard. Vervolgens kun je bijkomen in een van de hotels op Bali. Kuta is gericht op reizigers en heeft daarom een groot aantal accommodaties ter beschikking. Ook is er een ruim aanbod restaurants waar je de lokale lekkernijen kunt uitproberen. Trek dan westelijker en kom uit in het luxueuze Seminyak. Hier vind je de Petitenget-tempel. Seminyak is een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. De echte culturele hotspot van Bali is echter het meer centraal gelegen Ubud. Maak een excursie naar het betoverende Ubud en kijk je ogen uit in de verschillende musea die de regio rijk is. Daarnaast heb je er het Apenbos waar je makaak-apen van dichtbij kunt aanschouwen.

Kaart