Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Vakanties in Tallinn

De stad Tallinn is geroemd om zijn smalle kasseistraatjes en middeleeuwse monumenten, maar heeft ook parken, een cafécultuur en nachtleven.

Ontdek middeleeuwse gebouwen, een kopie van een 18e-eeuws dorp en ambachtelijke industrieën zoals glasblazen in Tallinn, de hoofdstad van het Noord-Europese Estland.

Het hart van Tallinn is de Oude Stad, een geweldige bestemming om je bezoek aan te vangen. Deze buurt, uitgeroepen tot Werelderfgoedsite, werd gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Je vindt er de belangrijkste attracties van Tallinn, waaronder de Alexander Nevski-kathedraal en de Deense Koningstuin. Ga naar de Sint-Katarinapassage om ambachtslieden te bekijken in de ateliers van de Sint-Katarinagilde. Geniet bij het kasteel op de Toompea-heuvel van het uitzicht over de stad.

De smalle kasseistraatjes van de Oude Stad zijn ideaal om te verkennen. Sommige zijn zelfs trendy winkelbuurten geworden, waaronder de straat van Viru, waar je de rumlikeur Vana Tallinn kunt kopen.
De cultuur van Tallinn wordt gevierd in diverse musea. Kom meer te weten over de strijd voor onafhankelijkheid in het Bezettingsmuseum. Ontdek Estse klassiekers in het KUMU Kunstmuseum. Kinderen zullen zeker van het Openluchtmuseum kunnen genieten. Dit complex van 80 ha is een levensgrote reproductie van een 18e-eeuws plattelandsdorp.

Hoewel Tallinns geschiedenis en cultuur overvloedig aanwezig zijn, beschikt de stad ook over cafés en een rijk nachtleven. Proef er in de oudste binnenplaats van de stad van ambachtelijke chocolade bij Chocolats de Pierre, of zie het dagelijkse leven voorbijvliegen op een van de terrassen van het stadhuisplein. Bier is de favoriete drank van Tallinn. Proef van de schuimende brouwsels in de bruisende Hell Hunt pub.

Als je de randstad wilt verkennen, kun je een fiets huren en genieten van meer dan 150 kilometer aan fietspaden. Het boomrijke Kadriorupark ligt op enkele minuten fietsen van het centrum. Breng ook een bezoekje aan de galerijen van het barokke paleis, dat tsaar Peter de Grote voor zijn vrouw liet oprichten. Vergeet ook niet om in de buurt naar Pirita te gaan, het favoriete strand van de stad.

Kom in de winter naar Tallinn om de magische kerstmarkten van de stad te ervaren. Ze zijn een uitstekende gelegenheid om te proeven van de lokale gerechten, zoals zuurkool en bloedworst, en om enkele lokale kunst- en handwerkjes te kopen.


Tallinn Reisgids