Sarawak

Maleisië
Foto verstrekt door Tourism Malaysia
Betoverend, ongerept en ver van de gebaande wegen. In Sarawak kunnen onverschrokken reizigers activiteiten ondernemen zoals het maken van tochten door de jungle en het verkennen van de inheemse cultuur.

Sarawak is de grootste deelstaat van Maleisië en is bijna net zo groot als het hele schiereiland Malakka. Sarawak ligt op het westelijk deel van Borneo en biedt reizigers wat wordt beschouwd als het echte Borneo. Proef de lokale gerechten, kom meer te weten over de culturele geschiedenis van het gebied en ontdek de talloze ongerepte gebieden waar het lijkt alsof de tijd honderden jaren heeft stilgestaan.

Breng een bezoek aan een 'rumah panjai', een traditioneel langhuis dat nog altijd wordt bewoond door leden van de inheemse Iban-stam. Deze strijders stonden ooit bekend als de meest afschrikwekkende koppensnellers van Borneo, maar je hoeft je geen zorgen te maken: deze praktijken zijn gelukkig verleden tijd. Kom in het Sarawak Cultural Village meer te weten over de fascinerende cultuur van deze stam. In Sarawak Cultural Village wordt in juli ook het populaire Rainbow World Music Festival gehouden, een muziekfestival met internationale artiesten en muzikanten uit de omgeving.

Sarawak is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Verken de paden door de Kelabit Highlands of probeer in het Nationaal Park Bako routes te volgen door de dichtbegroeide mangrovebossen. Ontdek de natuurwonderen van het Nationaal Park Gunung Mulu. Hier liggen enkele van de grootste grotten ter wereld. Maak een lange boottocht over de rivier of volg de Mulu Canopy Skywalk en wandel hoog boven de jungle terwijl je onder je ranken en varens ziet.

Kuching is de hoofdstad van de deelstaat Sarawak en een goede uitvalsbasis voor je vakantie. Op de luchthaven Kuching International Airport landen regelmatig vluchten uit Kuala Lumpur. De wegen in Sarawak zijn grotendeels slecht begaanbaar. Het is dus verstandig om gebruik te maken van binnenlandse vluchten.

Maak tijdens je reis van de gelegenheid gebruik om wat gerechten uit de lokale keuken te proberen. 'Umai', rauwe vis met limoen en kruiden en 'manok pansoh', in bamboe gekookte kip, zijn twee van de bekendste lokale specialiteiten.

Het klimaat is het hele jaar door warm en vochtig, maar houd er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen, van november tot februari, echt veel regen valt. Bereid je voor op hoge temperaturen, ongerepte wildernis en een onvergetelijke ervaring. Je reis naar Sarawak zal een vakantie worden die je je leven lang bijblijft.