North Yorkshire

Engeland
Robin Hood\'s Bay Beach inclusief een kuststadje en straten en ook een grote groep mensen

Slenter door het serene landschap van Yorkshire en bezoek de charmante dorpjes met oude kerken en abdijen.

North Yorkshire vormt een grote regio met nationale parken vol bergen en valleien. De Yorkshire Dales en North York Moors sieren de regio met hun schilderachtige terrein, terwijl pittoreske steden zoals York voor een historische sfeer zorgen. Bewonder allerlei soorten flora en fauna terwijl je over voetpaden in een van de groenste delen van Engeland loopt.

Een van de mooiste en meest historische steden van het land is York, gelegen in het centrum van de streek. Bewonder hier de prachtige buitenkant van de York Minster, een van de grootste kathedralen van Europa. Ga naar binnen via de grote centrale deuren en bewonder de sierlijke beuk en enorme verzameling van gebrandschilderde ramen.

Hoewel de stad groot is, heeft het zijn bijzonderheden behouden, met geplaveide straten en historische gebouwen. Bezoek hoogtepunten zoals het York Castle Museum, de York Dungeon en het National Railway Museum.

Andere belangrijke plaatsen zijn Harrogate, Middlesbrough en Scarborough. Bezoek de laatstgenoemde om de North Bay Railway, een historische trein en activiteiten voor alle leden van het gezin. Verder leer je in het nabije Whitby over de avonturen op zee van kapitein James Cook.

North Yorkshire biedt prachtige natuur in het North York Moors National Park. Fiets langs meren, rivieren en bossen. Ontdek de zeldzame heidevelden en spot vogels zoals de Schotse sneeuwhoen en de goudplevier. Bereik de kust om de ruige kliffen en kusten te zien.

Ten westen van dit park ligt het Yorkshire Dales National Park. Bezoek het park en maak een bergwandeling op de Three Peaks of Pen-y-ghent, Ingleborough en Whernside.

Het klimaat in de gehele streek varieert zeer afhankelijk van de regio. Zo vind je ‘s winters zeer lage temperaturen en sneeuw in Pennines. Neem daarnaast een paraplu mee naar de Yorkshire Dales. In de Vale of Mowbray kun je juist droog weer verwachten.

De streek ligt in het noordelijke deel van Engeland, naast Lancashire en Cumbria. Vlieg naar Leeds-Bradford Airport en rij ongeveer 50 kilometer lang richting het oosten om York te bereiken. Verder ligt Londen op slechts 4 uur met de auto of 2 uur met de trein.

North Yorkshire vormt een combinatie van prachtige groene Engelse natuur en charmante dorpjes en steden.

Populaire steden in North Yorkshire

York Minster bevat religieuze elementen, een kerk of kathedraal en een plein
York
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Poolbars en Historisch
Middeleeuwse monumenten in straten met kasseien, een bloeiende kunstgemeenschap en gezellige winkelstraten maken York tot een van de gezelligste steden van Engeland.

Redenen voor een bezoekje

 • York Minster
 • Shambles
 • York City Walls
South Bay Beach toont historische architectuur, een kuststadje en een zandstrand
Scarborough
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Zee en Uitzicht op het strand
Zie de karakteristieke klakstenen kliffen die vanuit de Noordzee opdoemen bij het gezellige stadje Scarborough, dat een rijke geschiedenis van ontdekkingsreizen kent.

Redenen voor een bezoekje

 • Scarborough Open Air Theatre
 • Scarborough Spa
 • North Bay Beach
Whitby
Whitby
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Havens en Historisch
Geniet van het schilderachtige uitzicht op de rotsen in het stadje waar Dracula het levenslicht zag en kapitein James Cook het vak leerde.

Redenen voor een bezoekje

 • Whitby Beach
 • Haven van Whitby
 • Whitby Abbey
Harrogate
Harrogate
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Poolbars en Business
Harrogate is de toegangspoort tot de Yorkshire Dales. Naast uitgaansgelegenheden en restaurants vind je hier traditionele theesalons en edwardiaanse architectuur.

Redenen voor een bezoekje

 • Harrogate Convention Centre
 • Ripley kasteel en tuinen
 • Harrogate Theatre