Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

MissouriVerenigde Staten

Bezoekers van de zogeheten 'Show-me state' komen hier vooral om de twee grote rivieren. De regio heeft daarnaast een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis, zowel feitelijk als fictief.

Missouri is vooral een aanrader als vakantiebestemming om zijn twee grote rivieren, de Mississippi en Missouri. Als onderdeel van de Louisiana Purchase vertegenwoordigde de staat een startpunt voor reizigers die de grote trektocht richting het westen maakten.

St. Louis vormt een bruisende stad aan de rivier de Mississippi. Waardeer de diverse stadsattracties, variërend van de statige Cathedral Basilica tot de fabrieksrondleiding van de Anheuser-Busch-brouwerij. Onderweg kom je langs de St. Louis Zoo en het City Museum voor kinderen. Voor een gratis uitje kun je het Forest Park bezoeken.

Het pronkstuk van St. Louis is de Gateway Arch. Maak een ritje met de tram om de top van 192 meter hoog te bereken. Bij mooi weer kun je in elke richting maar liefst 48 kilometer de verte in kijken. De boog vertegenwoordigt de rol die St. Louis ruim 200 jaar geleden als toegangspoort had voor pioniers die richting het westen in het Louisiana Territory reisden. Maak een cruise met een rivierboot voor uitzicht op de fantastische skyline van de stad. Je kunt de cruise zowel overdag als 's avonds maken. Reis naar de voet van de rivier de Missouri om de werking van sluizen en dammen te bestuderen.

Bezoek het kleine, noordelijk gelegen plaatsje Hannibal voor het Mark Twain Boyhood Home & Museum. Waardeer hier het feit dat de nabije rivier de Missouri als inspiratiebron diende voor de avonturen van de beroemde fictieve personages van de schrijver, zoals Tom Sawyer en Huckleberry Finn. Zeven straatblokken verderop kun je een rondleiding nemen van het Hannibal History Museum, met een tentoonstelling over opnieuw een lokale inwoner, de 'onzinkbare' Molly Brown, die het tragische ongeluk van de Titanic overleefde.

In het zuidelijke deel van de staat ligt Branson, een stad die is uitgegroeid tot belangrijk centrum voor live muziek. De stad vormt een echte aanrader voor het hele gezin. In de ruim 50 theaters kun je muziek beluisteren van alles van ABBA en Dolly Parton tot fantastische tenorstemmen, komedie en magie.

Niet ver hiervandaan liggen de Orzak Mountains van Missouri, ideaal voor een dagje hiken of vissen. Regel een gids en verken een grot. De Marvel Cave doet zijn naam eer aan. Bewonder deze grot tijdens een rondleiding met gids in historisch kostuum, die met behulp van een lantaarn de weg leidt. Bezoek attractiepark Silver Dollar City voor toegang tot de grot.

Populaire steden in Missouri

St. Louis toont historische architectuur en bloemen
St. Louis
Sporten, Theaters en Dierentuinen

…"

Redenen voor een bezoek

 • Stadsmuseum
  Stadsmuseum
 • Gateway Arch
  Gateway Arch
 • Forest Park
  Forest Park
Nelson-Atkins Museum of Art toont moderne architectuur en interieur
Kansas City
Sporten, Livemuziek en Entertainment

Redenen voor een bezoek

 • Worlds of Fun
  Worlds of Fun
 • Country Club Plaza
  Country Club Plaza
 • Kauffman Center for the Performing Arts
  Kauffman Center for the Performing Arts
Sight and Sound Theatre inclusief een park, kunst in de open lucht en historische architectuur
Branson
Entertainment, Winkelen en Meren

…"

Redenen voor een bezoek

 • Silver Dollar City
  Silver Dollar City
 • Titanic Museum
  Titanic Museum
 • Sight and Sound Theatre
  Sight and Sound Theatre
Pythian Castle toont een park en historische architectuur
Springfield
Dineren, Winkelen en Universiteiten

Redenen voor een bezoek

 • Fantastic Caverns
  Fantastic Caverns
 • Pythian Castle
  Pythian Castle
Missouri State Capitol inclusief historische architectuur, een overheidsgebouw en een fontein
Columbia
Universiteiten, Sporten en Festivals

Redenen voor een bezoek

 • Universiteit van Missouri
  Universiteit van Missouri
 • Missouri State Capitol
  Missouri State Capitol
Osage Beach inclusief een meer of poel en een baai of haven
Osage Beach
Meren, Winkelen en (Motor)bootverhuur

Redenen voor een bezoek

 • Ha Ha Tonka State Park
  Ha Ha Tonka State Park
 • Bridal Cave
  Bridal Cave