Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Palazzo Reale (Koninklijk paleis)

Dit klassiek aristocratische paleis heeft een van de beste tentoonstellingen van wapens en bepantsering uit de Italiaanse regio Savoye.

Palazzo Reale is een icoon van de stad en is in Italië zeer belangrijk geweest voor Huize Savoye. Magnifieke trappen, kostbare tapijten en een uitgebreide collectie van historische wapens maken het paleis uiterst interessant voor een bezoek. Ga na hoe rijk de voormalige Italiaanse adellijke familie geweest moet zijn en hoeveel macht ze hebben gehad, terwijl je meer te weten komt over hun fascinerende achtergrond.

Al sinds de 16e eeuw is dit internationaal bekende werelderfgoed het middelpunt van Turijn. Tijdens het grootste deel van het bewind van de familie Savoye was dit hun woning. Ga op zoek naar de gouden Medusa op de poorten van het paleis voordat je naar binnen gaat.

Het paleis heeft verschillende appartementen. Bezoek ze voor een prachtig uitzicht over de tuinen en omringende piazza. Proef tijdens een wandeling van het Europese aristocratische leven en bekijk de indrukwekkende kunst en werken van over de hele wereld. Je kunt het paleis zowel op eigen houtje als onder leiding van een gids bezichtigen.

Vergeet niet om de galerie met wapens en bepantsering uit de 16e en 17e eeuw te bezoeken. Je vindt er ook complete harnassen en voor die tijd geavanceerde wapens. Gebruik een van de trappen om van verdieping tot verdieping te bewegen. De trappen zijn ontworpen door bekende architecten uit Italië en uit de rest van Europa. De marmeren en geschilderde fresco's op de hoge plafonds zijn een belangrijke toevoeging aan de weelde van dit paleis.

Je kunt het paleis op een zonnige dag bezoeken voor een opvallende tegenstelling tussen de witte muren en de helblauwe lucht. Natuurlijk kun je ook 's avonds voor een prachtig uitzicht terecht. Het van buiten verlichte paleis lijkt dan net uit een sprookje.

Het paleis ligt naast het kerk waar de lijkwade van Turijn wordt bewaard, Duomo di Torino. Bezoek het om een imitatie van de lijkwade te bewonderen, waarvan het origineel meestal is opgeborgen op een veilige locatie.

Met uitzondering van de maandag is Palazzo Reale in Turijn dagelijks geopend. Je kunt het paleis tot het begin van de avond bezichtigen. Bezoekers kunnen kiezen voor een begeleide rondleiding, die de hele dag door worden gehouden. Als je liever op eigen gelegenheid het paleis wilt verkennen, is dit natuurlijk ook mogelijk.


Koninklijk paleis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Koninklijk paleis

Alle 918 accommodaties in de buurt van Koninklijk paleis weergeven
Starhotels Majestic € 105
Starhotels Majestic

Starhotels Majestic

Corso Vittorio Emanuele II 54, Turijn, TO
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Turijn ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM) en Piazza Castello liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 2 minuten wandelen.

  Principi di Piemonte | UNA Esperienze € 172
  Principi di Piemonte | UNA Esperienze

  Principi di Piemonte | UNA Esperienze

  Via Piero Gobetti, 15, Turijn, TO
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 5 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Galleria Sabauda en Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Re Umberto is het 9 minuten wandelen.

   Hotel Turin Palace € 148
   Hotel Turin Palace

   Hotel Turin Palace

   Via Sacchi 8, Turijn, TO
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma en Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Ook Galleria Sabauda en Piazza San Carlo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 5 minuten wandelen.

    NH Collection Torino Piazza Carlina € 173
    NH Collection Torino Piazza Carlina

    NH Collection Torino Piazza Carlina

    Piazza Carlo Emanuele II, 15, Turijn, TO
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Carlo Alberto, Mole Antonelliana en Palazzo Carignano. Ook Piazza San Carlo en Valentinopark liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 14 minuten wandelen.

     Le Petit Hotel € 72
     Le Petit Hotel

     Le Petit Hotel

     Via San Francesco D'assisi 21, Turijn, TO
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Castello, Piazza San Carlo en Koninklijk Theater van Turijn. Ook Torino Incontra en Mole Antonelliana liggen op 2 km afstand. Station Re Umberto ligt op 9 minuten wandelen en naar Station XVIII Dicembre is het 12 minuten wandelen.

      Best Quality Hotel Dock Milano € 65
      Best Quality Hotel Dock Milano

      Best Quality Hotel Dock Milano

      Via Cernaia 46, Turijn, TO
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 15 minuten wandelen van Museum Pietro Micca en Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Ook Galleria Sabauda en Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) liggen op 2 km afstand. Station XVIII Dicembre en Station Turijn Porta Susa liggen op 2 minuten wandelen.

       Grand Hotel Sitea € 109
       Grand Hotel Sitea

       Grand Hotel Sitea

       Via Carlo Alberto, 35, Turijn, TO
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) en Mole Antonelliana liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 8 minuten wandelen.

        Best Western Hotel Genio € 86
        Best Western Hotel Genio

        Best Western Hotel Genio

        Corso Vittorio Emanuele II, 47, Turijn, TO
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM) en Piazza Castello liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 2 minuten wandelen.