Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Palazzo Reale (Koninklijk paleis)

Dit klassiek aristocratische paleis heeft een van de beste tentoonstellingen van wapens en bepantsering uit de Italiaanse regio Savoye.

Palazzo Reale is een icoon van de stad en is in Italië zeer belangrijk geweest voor Huize Savoye. Magnifieke trappen, kostbare tapijten en een uitgebreide collectie van historische wapens maken het paleis uiterst interessant voor een bezoek. Ga na hoe rijk de voormalige Italiaanse adellijke familie geweest moet zijn en hoeveel macht ze hebben gehad, terwijl je meer te weten komt over hun fascinerende achtergrond.

Al sinds de 16e eeuw is dit internationaal bekende werelderfgoed het middelpunt van Turijn. Tijdens het grootste deel van het bewind van de familie Savoye was dit hun woning. Ga op zoek naar de gouden Medusa op de poorten van het paleis voordat je naar binnen gaat.

Het paleis heeft verschillende appartementen. Bezoek ze voor een prachtig uitzicht over de tuinen en omringende piazza. Proef tijdens een wandeling van het Europese aristocratische leven en bekijk de indrukwekkende kunst en werken van over de hele wereld. Je kunt het paleis zowel op eigen houtje als onder leiding van een gids bezichtigen.

Vergeet niet om de galerie met wapens en bepantsering uit de 16e en 17e eeuw te bezoeken. Je vindt er ook complete harnassen en voor die tijd geavanceerde wapens. Gebruik een van de trappen om van verdieping tot verdieping te bewegen. De trappen zijn ontworpen door bekende architecten uit Italië en uit de rest van Europa. De marmeren en geschilderde fresco's op de hoge plafonds zijn een belangrijke toevoeging aan de weelde van dit paleis.

Je kunt het paleis op een zonnige dag bezoeken voor een opvallende tegenstelling tussen de witte muren en de helblauwe lucht. Natuurlijk kun je ook 's avonds voor een prachtig uitzicht terecht. Het van buiten verlichte paleis lijkt dan net uit een sprookje.

Het paleis ligt naast het kerk waar de lijkwade van Turijn wordt bewaard, Duomo di Torino. Bezoek het om een imitatie van de lijkwade te bewonderen, waarvan het origineel meestal is opgeborgen op een veilige locatie.

Met uitzondering van de maandag is Palazzo Reale in Turijn dagelijks geopend. Je kunt het paleis tot het begin van de avond bezichtigen. Bezoekers kunnen kiezen voor een begeleide rondleiding, die de hele dag door worden gehouden. Als je liever op eigen gelegenheid het paleis wilt verkennen, is dit natuurlijk ook mogelijk.


Koninklijk paleis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Koninklijk paleis

Alle 1.148 accommodaties in de buurt van Koninklijk paleis weergeven
Residenza Il Nespolo € 43
Residenza Il Nespolo

Residenza Il Nespolo

Via Accademia Albertina, 29, Turijn
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit appartement ligt in Historisch centrum, op 15 minuten wandelen van Torino Incontra, Piazza San Carlo en Mole Antonelliana. Ook Piazza Castello en Kathedraal van Turijn liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 8 minuten wandelen.

  NH Collection Torino Piazza Carlina € 120
  NH Collection Torino Piazza Carlina

  NH Collection Torino Piazza Carlina

  Piazza Carlo Emanuele II, 15, Turijn, TO
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Carlo Alberto, Mole Antonelliana en Palazzo Carignano. Ook Piazza San Carlo en Valentinopark liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 14 minuten wandelen.

   Mignon - Charmant Appartement, met Musea en Monumenten in de Buurt
   Mignon - Charmant Appartement, met Musea en Monumenten in de Buurt

   Mignon - Charmant Appartement, met Musea en Monumenten in de Buurt

   16 Via Giuseppe Barbaroux, Turijn, Piedmont
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit historische appartement ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Via Garibaldi en Piazza Castello. Ook Kathedraal van Turijn en Piazza San Carlo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Re Umberto ligt op 13 minuten lopen en naar Station XVIII Dicembre is het 15 minuten lopen.

    Grand Hotel Sitea
    Grand Hotel Sitea

    Grand Hotel Sitea

    Via Carlo Alberto, 35, Turijn, TO
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Piazza Castello en Mole Antonelliana liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 8 minuten wandelen.

     NH Torino Santo Stefano € 109
     NH Torino Santo Stefano

     NH Torino Santo Stefano

     Via Porta Palatina, 19, Turijn, TO
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Palatine-torens en Kathedraal van Turijn. Ook Piazza Castello en Piazza San Carlo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Re Umberto ligt op 18 minuten wandelen en naar Station Porta Nuova is het 18 minuten wandelen.

      TownHouse 70 € 140
      TownHouse 70

      TownHouse 70

      Via XX Settembre 70, Turijn, TO
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Via Garibaldi en Piazza Castello. Ook Kathedraal van Turijn en Piazza San Carlo liggen op 10 minuten wandelen. Station Porta Nuova ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Re Umberto is het 15 minuten wandelen.

       Corte Realdi Luxury Rooms - Torino € 123
       Corte Realdi Luxury Rooms - Torino

       Corte Realdi Luxury Rooms - Torino

       Piazza Castello 153, Turijn
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Historisch centrum, vlak bij Via Garibaldi en Piazza Castello. Ook Kathedraal van Turijn en Piazza San Carlo liggen op 10 minuten wandelen. Station Porta Nuova ligt op 15 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 14 minuten wandelen.

        Square-tweekamerappartement B405 € 169
        Square-tweekamerappartement B405

        Square-tweekamerappartement B405

        22 Via delle Orfane, QUADRATO-Bilocale B405, Turijn, Piedmont
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Via Garibaldi en Kathedraal van Turijn. Ook Piazza Castello en Piazza San Carlo liggen binnen 2 km afstand. Station XVIII Dicembre ligt op 17 minuten lopen en naar Station Re Umberto is het 18 minuten lopen.