Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Mole Antonelliana

Met een torenspits die nog steeds boven centraal Turijn uitsteekt en een van de hoogste gebouwen van zijn tijd, is dit historisch monument ideaal voor een prachtig uitzicht over de stad.

Mole Antonelliana was oorspronkelijk bedoeld als joodse tempel en vind je in Turijn, waar het een gewaardeerd oriëntatiepunt is. Het gebouw werd een jaar na het overlijden van de architect ervan, Alessandro Antonelli, in 1889 voltooid. Tegenwoordig is dit het pand voor het Italiaanse Museo del Cinema. Je kunt er als je geen hoogtevrees hebt terecht voor een overweldigend uitzicht over de stad.

Bij voltooiing van de Mole Antonelliana was dit het hoogste stenen gebouw ter wereld. Nadat een storm de torenspits vernielde, werd het er bij het restaureren plaatsgemaakt voor openbare bezichtigingen en een lift, die bezoekers tegenwoordig naar de hoogste punten brengt. Neem voordat je het gebouw ingaat de tijd voor een wandeling rond het gebouw om een goed beeld te krijgen van de briljante architectuur.

Als je binnen bent, kun je met de glazen lift naar het uitkijkpunt, dat je vindt op bijna 85 meter hoogte. De lift is om de dag open. Daarom zul je op deze dagen vaak in de rij staan, dus probeer een goede tijd uit te kiezen als je van plan bent het uitkijkpunt te bezoeken. Meestal heb je goed zicht op de Alpen in het noordwesten, die bijna de halve horizon in beslag nemen.

Als je eenmaal weer beneden bent, kun je het nationale Museo del Cinema bezoeken om meer over de bioscopen van het land te weten te komen. Bij de collectie vind je onder meer negatieven, films en bioscooptechnologie uit het begin van de Italiaanse filmcultuur. Daarnaast vind je een uitgebreide collectie in het museum van rekwisieten en kostuums uit bekende Italiaanse films naast tekeningen uit oude Walt Disney-films.

Voor een bijzonder tafereel kun je het gebouw 's avonds bezoeken, als een lichtinstallatie de eerste getallen van de reeks van Fibonacci weergeeft op een kant van de Mole. Ook de rest van het gebouw wordt verlicht, waardoor het in bijna de hele stad gezien kan worden.

Je vindt Mole Antonelliana naast de koninklijke tuinen, net noordelijk van rivier de Po. Zowel de lift als het museum vragen een entreeprijs. Je kunt deze tegen een lagere prijs aanschaffen als je de twee kaartjes samen koopt. Op maandagen is het museum gesloten.


Mole Antonelliana Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Mole Antonelliana

Alle 916 accommodaties in de buurt van Mole Antonelliana weergeven
Starhotels Majestic € 100
Starhotels Majestic

Starhotels Majestic

Corso Vittorio Emanuele II 54, Turijn, TO
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Turijn ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM) en Piazza Castello liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 2 minuten wandelen.

  NH Collection Torino Piazza Carlina € 177
  NH Collection Torino Piazza Carlina

  NH Collection Torino Piazza Carlina

  Piazza Carlo Emanuele II, 15, Turijn, TO
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Carlo Alberto, Mole Antonelliana en Palazzo Carignano. Ook Piazza San Carlo en Valentinopark liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 14 minuten wandelen.

   Principi di Piemonte | UNA Esperienze € 172
   Principi di Piemonte | UNA Esperienze

   Principi di Piemonte | UNA Esperienze

   Via Piero Gobetti, 15, Turijn, TO
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 5 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Galleria Sabauda en Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Re Umberto is het 9 minuten wandelen.

    Hotel Turin Palace € 152
    Hotel Turin Palace

    Hotel Turin Palace

    Via Sacchi 8, Turijn, TO
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma en Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Ook Galleria Sabauda en Piazza San Carlo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 5 minuten wandelen.

     Grand Hotel Sitea € 113
     Grand Hotel Sitea

     Grand Hotel Sitea

     Via Carlo Alberto, 35, Turijn, TO
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) en Mole Antonelliana liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 8 minuten wandelen.

      Best Western Hotel Genio € 86
      Best Western Hotel Genio

      Best Western Hotel Genio

      Corso Vittorio Emanuele II, 47, Turijn, TO
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma, Galleria Sabauda en Piazza San Carlo. Ook Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM) en Piazza Castello liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 2 minuten wandelen.

       Le Petit Hotel € 72
       Le Petit Hotel

       Le Petit Hotel

       Via San Francesco D'assisi 21, Turijn, TO
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Castello, Piazza San Carlo en Koninklijk Theater van Turijn. Ook Torino Incontra en Mole Antonelliana liggen op 2 km afstand. Station Re Umberto ligt op 9 minuten wandelen en naar Station XVIII Dicembre is het 12 minuten wandelen.

        Best Quality Hotel Dock Milano € 65
        Best Quality Hotel Dock Milano

        Best Quality Hotel Dock Milano

        Via Cernaia 46, Turijn, TO
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 15 minuten wandelen van Museum Pietro Micca en Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Ook Galleria Sabauda en Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale) liggen op 2 km afstand. Station XVIII Dicembre en Station Turijn Porta Susa liggen op 2 minuten wandelen.