Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Mole Antonelliana

Met een torenspits die nog steeds boven centraal Turijn uitsteekt en een van de hoogste gebouwen van zijn tijd, is dit historisch monument ideaal voor een prachtig uitzicht over de stad.

Mole Antonelliana was oorspronkelijk bedoeld als joodse tempel en vind je in Turijn, waar het een gewaardeerd oriëntatiepunt is. Het gebouw werd een jaar na het overlijden van de architect ervan, Alessandro Antonelli, in 1889 voltooid. Tegenwoordig is dit het pand voor het Italiaanse Museo del Cinema. Je kunt er als je geen hoogtevrees hebt terecht voor een overweldigend uitzicht over de stad.

Bij voltooiing van de Mole Antonelliana was dit het hoogste stenen gebouw ter wereld. Nadat een storm de torenspits vernielde, werd het er bij het restaureren plaatsgemaakt voor openbare bezichtigingen en een lift, die bezoekers tegenwoordig naar de hoogste punten brengt. Neem voordat je het gebouw ingaat de tijd voor een wandeling rond het gebouw om een goed beeld te krijgen van de briljante architectuur.

Als je binnen bent, kun je met de glazen lift naar het uitkijkpunt, dat je vindt op bijna 85 meter hoogte. De lift is om de dag open. Daarom zul je op deze dagen vaak in de rij staan, dus probeer een goede tijd uit te kiezen als je van plan bent het uitkijkpunt te bezoeken. Meestal heb je goed zicht op de Alpen in het noordwesten, die bijna de halve horizon in beslag nemen.

Als je eenmaal weer beneden bent, kun je het nationale Museo del Cinema bezoeken om meer over de bioscopen van het land te weten te komen. Bij de collectie vind je onder meer negatieven, films en bioscooptechnologie uit het begin van de Italiaanse filmcultuur. Daarnaast vind je een uitgebreide collectie in het museum van rekwisieten en kostuums uit bekende Italiaanse films naast tekeningen uit oude Walt Disney-films.

Voor een bijzonder tafereel kun je het gebouw 's avonds bezoeken, als een lichtinstallatie de eerste getallen van de reeks van Fibonacci weergeeft op een kant van de Mole. Ook de rest van het gebouw wordt verlicht, waardoor het in bijna de hele stad gezien kan worden.

Je vindt Mole Antonelliana naast de koninklijke tuinen, net noordelijk van rivier de Po. Zowel de lift als het museum vragen een entreeprijs. Je kunt deze tegen een lagere prijs aanschaffen als je de twee kaartjes samen koopt. Op maandagen is het museum gesloten.


Mole Antonelliana Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Mole Antonelliana

Alle 1.036 accommodaties in de buurt van Mole Antonelliana weergeven
Starhotels Majestic € 94
Starhotels Majestic

Starhotels Majestic

Corso Vittorio Emanuele II 54, Turijn, TO
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Turijn ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Piazza Castello en Kathedraal van Turijn liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 2 minuten wandelen.

  Grand Hotel Sitea € 128
  Grand Hotel Sitea

  Grand Hotel Sitea

  Via Carlo Alberto, 35, Turijn, TO
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Piazza Castello en Mole Antonelliana liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 8 minuten wandelen.

   Principi di Piemonte | UNA Esperienze € 152
   Principi di Piemonte | UNA Esperienze

   Principi di Piemonte | UNA Esperienze

   Via Piero Gobetti, 15, Turijn, TO
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, op 5 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Piazza Castello en Kathedraal van Turijn liggen op een kwartiertje wandelen. Station Porta Nuova ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Re Umberto is het 9 minuten wandelen.

    NH Collection Torino Piazza Carlina € 143
    NH Collection Torino Piazza Carlina

    NH Collection Torino Piazza Carlina

    Piazza Carlo Emanuele II, 15, Turijn, TO
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Carlo Alberto, Mole Antonelliana en Palazzo Carignano. Ook Piazza San Carlo en Valentinopark liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 14 minuten wandelen.

     NH Torino Santo Stefano € 104
     NH Torino Santo Stefano

     NH Torino Santo Stefano

     Via Porta Palatina, 19, Turijn, TO
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Palatine-torens en Kathedraal van Turijn. Ook Piazza Castello en Piazza San Carlo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Re Umberto ligt op 18 minuten wandelen en naar Station Porta Nuova is het 18 minuten wandelen.

      Hotel Amadeus Torino € 67
      Hotel Amadeus Torino

      Hotel Amadeus Torino

      Via Principe Amedeo 41 Bis, Turijn, TO
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Università degli Studi di Torino - Palazzo Nuovo, Mole Antonelliana en Museo Nazionale del Cinema. Station Porta Nuova ligt op 17 minuten wandelen en naar Station Turijn Porta Nuova is het 17 minuten wandelen.

       Hotel Turin Palace € 150
       Hotel Turin Palace

       Hotel Turin Palace

       Via Sacchi 8, Turijn, TO
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Historisch centrum, op 15 minuten wandelen van Via Roma en Piazza San Carlo. Ook Piazza Castello en Polytechnische Universiteit van Turijn liggen op 2 km afstand. Station Porta Nuova en Station Turijn Porta Nuova liggen op 5 minuten wandelen.

        Le Petit Hotel € 65
        Le Petit Hotel

        Le Petit Hotel

        Via San Francesco D'assisi 21, Turijn, TO
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historisch centrum, op 10 minuten wandelen van Piazza Castello, Piazza San Carlo en Koninklijk Theater van Turijn. Ook Torino Incontra en Mole Antonelliana liggen op 2 km afstand. Station Re Umberto ligt op 9 minuten wandelen en naar Station XVIII Dicembre is het 12 minuten wandelen.