Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Jordanië
Reisgids

Wadi Musa inclusief historische architectuur, een kloof of ravijn en nachtleven

Bekijk eeuwenoude nederzettingen, culturele bezienswaardigheden en islamitische moskeeën in een land van woestijnen van zandsteen. Dobber rond in het zoute water van de Dode Zee.

Jordanië is een koninkrijk in het Midden-Oosten waar op het gebied van historische ruïnes, islamitische kunst en architectuur en moderne steden van alles te beleven valt. Bezoek Bijbelse locaties en neem een kijkje bij biosferen in de buurt van het rode woestijnzand.

De plaats Petra ligt in het zuiden van Jordanië en deze plek staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder 'De Schatkamer', ook wel Al Khazneh genoemd. Dit prachtige monument werd meer dan 2000 jaar geleden uit de rode zandstenen rotsen gehouwen. Wandel door de smalle doorgang die de Siq wordt genoemd. Deze doorgang is door water uitgeslepen in een enorme rots van zandsteen. Het islamitische heiligdom boven op de berg wordt bezocht door veel pelgrims. Zij geloven dat deze plek een belangrijke locatie is uit het Oude Testament van de Bijbel.

De boeiende geschiedenis van het land omvat onder meer een bezetting door de Byzantijnen en de Romeinen. Breng in de stad Jerash een bezoek aan oude Romeinse ruïnes. Deze plek wordt al meer dan 6500 jaar bewoond. Bewonder openbare pleinen en fonteinen, staande zuilen van tempels op heuvels en een goed bewaard gebleven amfitheater. Totdat deze plekken in de twintigste eeuw werden blootgelegd, waren ze stuk voor stuk begraven onder een dikke laag zand.

De meeste inwoners van Jordanië zijn moslim en je vindt door het hele land heen dan ook talloze moskeeën. Stop even om te bidden of de schitterende architectuur te bewonderen. Een van de meest indrukwekkende moskeeën is de Koning Hoessein-moskee in Amman. Deze moskee is voorzien van vier minaretten, hoge gewelfde plafonds en glanzende gevels. Jordanië is echter niet geheel islamitisch. Reis af naar de zuidelijke stad Madaba om daar de Johannes de Doperkerk te bekijken.

Aan de westelijke grens van het land vind je de Dode Zee. Hier kun je een duik nemen op een van de laagst gelegen plekken op aarde. Ga op je rug in het water liggen. De zee is hier zo zout dat je een enorm drijfvermogen hebt. Gebruik de mineraalrijke modder voor een heilzaam maskertje of geniet in een nabijgelegen spa van een moderne behandeling.

Wadi Rum is een beschermd gebied met rood-, oranje- en geelkleurige bergen, zandduinen en woestijnen. Hier groeien inheemse woestijnplanten. Maak van de gelegenheid gebruik om de rotsen van zandsteen of graniet te beklimmen.

Maak een uitstapje naar de bescheiden zeekust van Jordanië bij de Golf van Akaba. Hier kun je bij het kleurrijke koraalrif snorkelen tussen dolfijnen, walvishaaien en zeeschildpadden. Geniet van een geweldige strandvakantie niet ver van uitgestrekte woestijnen en de nachtclubs van de hoofdstad Amman.

Videoreisgids voor Jordanië

Populaire steden in Jordanië

Amman inclusief nachtleven, een stad en landschappen
Amman
Staat bekend om Winkelen, Tour en Historisch
De hoofdstad van Jordanië geniet van een geweldig klimaat, creatieve buurten en koffiebars en enkele van de belangrijkste antieke ruïnes uit het Midden-Oosten.

Redenen voor een bezoekje

 • Rainbow Street
 • Romeins Theater van Amman
 • Amman Citadel
Wadi Musa inclusief historische architectuur, een kloof of ravijn en nachtleven
Wadi Musa
Staat bekend om Poolside Bars, Historisch en Tour

Redenen voor een bezoekje

 • Petra
 • Bezoekerscentrum van Petra
 • Little Petra
Aqaba toont een fontein en ook een man
Aqaba
Staat bekend om Zee, Rustgevend en Zwemmen

Redenen voor een bezoekje

 • Sharif Hussein bin Ali-moskee
 • Aqaba-fort
 • Al-Hafayer-strand
Archeologisch museum van Jerash toont een zonsondergang, een ruïne en historische architectuur
Jerash
Staat bekend om Historisch, Ruïne en Musical

Redenen voor een bezoekje

 • Hadrian's Arch
 • Ovale Forum
 • Hippodrome

Populaire plekken om te bezoeken in Jordanië

Jordanië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: