Highland

Schotland
Fort William bevat een meer of poel en bergen

Dit romantische, mysterieuze en ruige gebied vormt een van de meest kenmerkende gezichten van Schotland.

Op Schotse hoogvlakten tref je prachtige landschappen, ruige toppen en afgeschermde meren die bezoekers van heinde en verre aantrekken. Het wisselvallige weer geeft een magische sfeer aan de rustige stranden en geïsoleerde glens, waarbij het landschap vaak gehuld is in mist en schaduw. Je kunt op de Schotse hoogvlakte heerlijk wandelen, vissen en wilde dieren spotten, te midden van de meest verlaten en prachtige landschappen in Groot-Brittannië.

De enige stad die in de buurt van de hoogvlakten ligt, is Iverness. De ideale plaats van waaruit je de hoogvlakten kunt verkennen. Deze gezellige stad is een van de oudste, bewoonde plaatsen in Schotland. Trek eropuit voor een wandeling langs de Ness of breng een bezoek aan het beroemde Loch Ness, welke zich uitstrekt over 37 kilometer tussen Iverness en Fort Augustus.

Wanneer je uitkijkt over Loch Ness, zie je het historische Urquhart Castle liggen. Een populair uitkijkpunt voor toeristen die hopen een glimp op te vangen van het Monster van Loch Ness. Urquhart Castle is een van de grootste kastelen in Schotland en ligt op een strategische plek en heeft een interessante, militaire geschiedenis. In het bezoekerscentrum van het kasteel kun je oude, middeleeuwse voorwerpen bekijken.

Sla een bezoek aan het Highland Wildlife Park niet over als je in de buurt bent. In dit park vind je verschillende, zeldzame diersoorten, zoals Europese bizons en steenarenden. Je kunt dit park van 81 hectare met je eigen auto verkennen of gratis meerijden met een auto van het park. Wanneer je je bezoek plant rond de tijd dat de dieren worden gevoerd, kun je Japanse makaken, Siberische tijgers en rode panda's zien, naast meer inheemse diersoorten.

Fort William, ook wel 'The Outdoor Capital of the U.K' genoemd, vormt de ideale plek om de Ben Nevis te verkennen, de hoogste berg van Schotland. Ga vissen bij een afgelegen meer, ga raften op een uitdagende rivier of geniet van een serene wandeling door de natuur. In Fort William zijn ook enkele zeer goede mountainbiketrails en er is mogelijkheid om te skiën.

Vanaf Inverness Airport is de Schotse hoogvlakte goed te bereiken. Dit vliegveld is vanaf de meeste vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk te bereiken en ook enkele Europese vliegvelden hebben een rechtstreekse verbinding. Vanaf het vliegveld reis je verder met de auto. Je kunt de regio het beste in de zomermaanden bezoeken, omdat veel hotels en particuliere attracties in de winter gesloten zijn.

Populaire steden in Highland

Urquhart Castle inclusief een meer of poel en een ruïne
Inverness
Staat bekend om Uitzicht op de rivier, Historisch en Wandelen
Inverness heeft alles wat een grote stad ook heeft, zoals topmusea en cultureel erfgoed, én het is het perfecte startpunt om de Hooglanden te verkennen.

Redenen voor een bezoekje

 • Inverness Castle
 • Urquhart Castle
 • Eden Court Theatre
Skye toont bergen, een kiezelstrand en een strand
Skye
Staat bekend om Dineren, Poolbars en Eilanden

Redenen voor een bezoekje

 • Dunvegan Castle
 • Fairy Pools
 • Neist Point Lighthouse
Oban bevat een kuststadje
Oban
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Veerboten en Eilanden
Dit kustplaatsje barst van de typisch Schotse geneugten, waaronder een beroemde stokerij, indrukwekkende kasteelruïnes en ruige landschappen.

Redenen voor een bezoekje

 • Ganavan Sands
 • Dunstaffnage Castle and Chapel
 • McCaig's Tower
Portree Harbour bevat een baai of haven en een kuststadje
Portree
Staat bekend om Dineren, Eilanden en Landschap

Redenen voor een bezoekje

 • Portree Harbour
 • Old Man of Storr
 • Quiraing
Fort William inclusief straten
Fort William
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Poolbars
Wandel door deze omgeving voor adembenemende uitzichten op de lochs. Ga naar één van de Schotse pubs en proef haggis en whisky.

Redenen voor een bezoekje

 • Ben Nevis
 • Inverlochy Castle
 • Neptune's Staircase