Friesland

Nederland
Friesland

De uitgestrekte natuurgebieden, een flinke dosis cultuur en de vele meren en waterwegen maken deze Nederlandse provincie tot de ideale vakantiebestemming.

Friesland is een van de meest waterrijke provincies van Nederland en liefhebbers van varen en watersporten kunnen hier hun hart ophalen. Geniet van een mooie fietstocht door een van de vele natuurgebieden, ga wandelen in een van de schitterende nationale parken of breng een bezoek aan een van de vele musea. Maar ook een heerlijk dagje luieren behoort in deze provincie tot de mogelijkheden.

De provincie Friesland kent een rijke geschiedenis die begint in de Romeinse tijd en kent een cultuur die zich onderscheidt van de overige Nederlandse provincies. Juist deze eigen cultuur maakt deze bestemming zo leuk om te ontdekken. Begin je culturele verkenningstocht door de provincie in het Fries Museum in Leeuwarden, waar je alles te weten kunt komen over Friesland en de Friezen. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan het Museum Belvédère in Heerenveen. Dit museum is gewijd aan twintigste-eeuwse en hedendaagse beeldende kunst uit Friesland. Tijdens een vakantie in Friesland kun je letterlijk en figuurlijk niet om het water heen. Tijdens een vaartocht door de provincie zul je deze streek van een geheel andere kant leren kennen. Stap aan boord van een rondvaartboot voor een tocht over het mooie Snekermeer of huur zelf een boot en leg de bekende Elfstedenroute af. Als je meer een landrot bent, kun je een mooie fietstocht maken en schilderachtige plaatsjes als Harlingen, Hindeloopen en Sloten verkennen. Trek ook een dag uit om een van de Waddeneilanden te verkennen. Pak bijvoorbeeld de boot naar Schiermonnikoog en geniet samen met je kinderen van een heerlijk dagje op een van de brede zandstranden.

Friesland is een provincie met een uitstekende infrastructuur en is met de auto of de trein uitstekend te bereiken. Vanuit Antwerpen is het zo’n 285 kilometer rijden, een afstand die je doorgaans in drie uur kunt overbruggen.

Friesland is een provincie die zo veelzijdig is dat je er gemakkelijk een week kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje op de website van Expedia en boek vandaag nog een leuke vakantie naar deze geweldige bestemming.