Voordeligste vluchten naar Naxos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Het Griekse eiland Naxos behoort tot de eilandengroep de Cycladen en ligt in de Egeïsche zee. Het is een bergachtig eiland, met een lange kustlijn. Volgens de overlevering wordt Naxos al sinds 3.000 voor Christus bewoond en speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Met zowel cultuur als natuur is Naxos een veelzijdige bestemming voor elke type reiziger.

Vind een vlucht naar Naxos

Op Naxos is een vliegveld aanwezig: Naxos Island National Airport (JNX). Er vertrekken echter geen directe vluchten vanuit België naar het eiland. De meest voorkomende route naar Naxos is met een overstap op Athens International Airport (ATH). Je vertrekt dan vanaf Brussels Airport (BRU). Een vlucht naar Naxos duurt ongeveer 5 uur en er vertrekken meerdere vluchten per maand naar het eiland. Je kunt zoeken naar een geschikte vlucht door bestemmingen te selecteren.

Om heerlijk tot rust te komen, kun je een hotel in Naxos boeken en zo op eigen tempo het eiland verkennen. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden op het eiland. Naxos was in het verleden het centrum van de Cycladische cultuur, die een bloeiperiode kende in de 7e en 6e eeuw voor Christus. Bewonder de schatten van deze oude beschaving in het archeologisch museum in Naxos-stad.

Naxos is geen groot eiland en heeft een goede infrastructuur. Huur een auto in Naxos en bezoek zo de verschillende plekken. In Naxos is ruige natuur te vinden wat relatief onbekend is, met als letterlijk hoogtepunt de hoogste bergketen van het eiland; de Zas.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Naxos

Het heerlijke mediterrane klimaat en de mooie stranden maken Naxos ideaal voor een strandvakantie. Vooral bekend zijn Plaka Beach en Agios Prokopios, maar er zijn ook onbekende plekjes waar je het strand helemaal voor jezelf hebt.

Ook is Naxos zeer geschikt voor een culturele vakantie, met als hoogtepunt Naxos-stad. Hier vind je onder andere de marmeren Portára poort die duizenden jaren oud is en de Venetiaanse kathedraal die uit de middeleeuwen stamt.

Informatie over vluchten naar Naxos

Luchthaven van aankomst Nationale luchthaven Paros
IATA-code van luchthaven van aankomst PAS
Stad van aankomst Parikia

Populaire vluchten naar Naxos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.