Voordeligste vluchten naar Luik

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Beoordelingen van geverifieerde gasten

Mar 16, 2020

Gaat achteruit. De service minder, eten minder

Mar 9, 2020

Nee

Feb 28, 2020

Uitstekende service en vlucht

Feb 19, 2020

Geen

Feb 14, 2020

Wat meer beenruimte, dan zou alles perfect zijn

Feb 5, 2020

Veel beenruimte

Feb 4, 2020

Ne

Jan 14, 2020

Stoelen niet erg comfortabel. Onze stoelen konden ook niet achteruit geplaatst worden.

Over Luik

De Luchthaven Luik-Bierset (LGG) ligt op 10 km ten westen van de stad Luik, in de gemeente Bierset. Het is de grootste goederenluchthaven van België en de op twee na grootste passagiersluchthaven van België na Brussels Airport en Charleroi. De luchthaven beschikt over twee landingsbanen, die vooral worden gebruikt door Boeing 767-cargotoestellen. De luchthaven van Luik is tevens een zakelijk centrum, waar meer dan 75 bedrijven gevestigd zijn. Er zijn plannen om de rol van de luchthaven als logistiek centrum in de regio verder uit te breiden, onder andere door een uitbreiding van het zakelijk aanbod, de bouw van een goederenstation en de verlenging van de landingsbaan, waardoor grotere vliegtuigen in Luik zouden kunnen landen. Op de luchthaven is overigens ook een stukje geschiedenis te ontdekken. Het kleine driehoekige Fort Hollogne, dat deel uitmaakt van de fortengordel van Luik, ligt namelijk op het luchthaventerrein.

Faciliteiten luchthaven Luik

In de passagiersterminal van de luchthaven van Luik vind je onder andere een reisagentschap, een krantenwinkel, een brasserie en een restaurant. Er is ook een duty-freewinkel aanwezig, maar hier kun je alleen belastingvrij winkelen als je naar een bestemming buiten Europa gaat of naar de Canarische Eilanden. Vanuit het restaurant op de eerste verdieping, dat je met een panoramische lift kunt bereiken, heb je een mooi uitzicht over de landingsbanen. Er is ook een hotel op de luchthaven met een fitnessruimte en gratis wifi. Je kunt ten vroegste 2 uur van tevoren inchecken voor je vlucht op deze luchthaven. De incheckbalies sluiten 1 uur voor vertrek. Je ziet de balies als je de terminal binnenkomt direct aan je rechterzijde.

Bestemmingen vanuit luchthaven Luik

Een drietal luchtvaartmaatschappijen brengt je via de luchthaven van Luik naar heel wat populaire vakantiebestemmingen. In de zomer vertrekken er vluchten naar Spaanse bestemmingen als Alicante, Las Palmas, Palma, Ibiza, Málaga en Tenerife. Daarnaast worden ook populaire Turkse en Griekse bestemmingen bediend. Er gaan vluchten naar Antalya, Izimir en Bodrum in Turkije en vluchten naar Corfu, Heraklion, Kos en Rhodos in Griekenland. Binnen Europa is er verder nog mogelijkheid om naar de Franse bestemmingen Ajaccio en Bastia te vliegen en er vertrekt zeer regelmatig een vlucht naar de Duitse stad München. Er gaan ook verschillende vluchten naar Noord-Afrikaanse landen. Je kunt vanuit Luik naar het Tunesische eiland Djerba vliegen en naar Enfidha. De bestemmingen in Marokko zijn Agadir, Tetouan, Casablanca en Tanger. In de winter is het vluchtaanbod een stuk beperkter.

Transport rondom luchthaven Luik

De luchthaven van Luik is vlot bereikbaar per auto via de E42 (afrit 3). Er zijn drie parkeerterreinen: twee aan de terminal zelf en één voor lange parkeertijden op 400 meter van de terminal. De luchthaven wordt ook door buslijn 57 bediend, maar deze rijdt niet in het weekend noch op feestdagen. Je kunt uiteraard ook een taxi nemen en er staan twee shuttlediensten ter beschikking. Er zijn drie autoverhuurbedrijven gevestigd op de luchthaven. Je kunt vlak voor de passagiersterminal 3 uur lang gratis parkeren.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Luik, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Luik op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!