Begin van hoofdinhoud

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar La Rochelle

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar La Rochelle

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

De Franse havenstad La Rochelle, hoofdstad van het departement Charente-Maritime, ligt aan de Atlantische Oceaan. Het eiland Île de Ré, dat bekendstaat om de prachtige zandstranden, ligt voor de kust en wordt met La Rochelle verbonden door een lange tolbrug. In het centrum van de stad ligt de sfeervolle oude haven, afgebakend door twee hoge torens.

Vind een vlucht naar La Rochelle

De enige luchthaven in La Rochelle is het La Rochelle – Île de Ré Airport (LRH). Wekelijks vertrekken er directe vluchten vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL). De reistijd bedraagt 1,5 uur. Deze vluchten zijn seizoensgebonden: in de winter zijn er minder directe vluchten. Ook kun je kiezen om te vertrekken vanaf Brussels Airport (BRU). Je stapt dan twee keer over, doorgaans in Frankrijk op het Lyon–Saint Exupéry Airport (LYS) en Poitiers–Biard Airport (PIS). De reistijd bedraagt dan minimaal 4 uur. Vul de juiste vertrekbestemming in om je ideale vlucht te vinden.

Er zijn vele sfeervolle hotels in La Rochelle om uit te kiezen. De meeste hotels liggen op loopafstand van het historische centrum. Veel van de huizen die je hier ziet stammen uit de middeleeuwse periode. Wandel zeker even door naar de karakteristieke Lantaarntoren aan de waterkant.

Huur een auto in La Rochelle om het aangrenzende Île de Ré op je gemak te verkennen. Bezoek hier schilderachtige dorpjes zoals Ars-en-Ré en de historische hoofdstad van dit eiland Saint Martin de Ré. De oude stadsmuren staan met recht op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in La Rochelle

La Rochelle is de perfecte bestemming voor een culturele vakantie. Loop onder de 12e-eeuwse gotische poort Porte de la Grosse Horloge de stad in en dwaal hier rond door kleine straatjes omgeven door historische herenhuizen. Bezoek zeker het stadhuis en het Musée du Nouveau Monde met een collectie vol schilderijen en beeldhouwwerken.

Ook kun je goed op familievakantie naar La Rochelle. Ga met de kinderen zeker naar het aquarium waar meer dan 12.000 zeedieren uit alle wereldzeeën leven.

Informatie over vluchten naar Bordeaux

Luchthaven van aankomst Merignac
IATA-code van luchthaven van aankomst BOD
Stad van aankomst Bordeaux