Voordeligste vluchten naar Dublin

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 36 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Over Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en telt zo’n 530.000 inwoners. Deze compacte stad heeft veel beroemde schrijvers voortgebracht, waaronder James Joyce, Oscar Wilde en Jonathan Swift. Dublin is dus zonder twijfel inspirerend te noemen. Het Guinness Storehouse is een van de populairste uitjes in deze gezellige stad. Je kunt je hier verdiepen in het brouwproces van deze beroemde biersoort en tegelijkertijd genieten van een uitzicht over de stad. Daarnaast bieden de vele pubs van Dublin vermaak. Temple Bar is een van de beste wijken als je op zoek bent naar wat gezelligheid. Je kunt echter ook heerlijk door het centrum slenteren langs Gregoriaanse bouwwerken en ook de groene parken, waaronder Phoenix Park, bieden genoeg recreatiemogelijkheden. Een bezoek aan Dublin Castle mag je ook zeker niet overslaan als je geïnteresseerd bent in architectuur. De eerste bouwwerken van dit complex stammen uit de 13e eeuw. Door uitbreiding van het complex in latere perioden is een interessante mengelmoes van stijlen ontstaan. Het is in Ierland overigens 1 uur vroeger dan in België en je kunt hier betalen met de euro.

Vliegen naar Dublin

Dublin Airport (DUB) ligt ongeveer 10 km ten noorden van de stad Dublin. Het is de grootste luchthaven van Ierland. Je kunt naar Dublin vliegen vanaf Brussel en ook de Nederlandse luchthaven Eindhoven biedt vluchten aan naar deze stad. De vlucht naar deze bestemming neemt ongeveer 1 uur en 45 minuten in beslag. Het is mogelijk om met een budgetmaatschappij te vliegen.

Voorzieningen op de luchthaven van Dublin

De luchthaven van Dublin heeft twee terminals. In beide is een vergelijkbaar aanbod van winkels en restaurants te vinden. Het aanbod is wat je mag verwachten van een luchthaven van dit formaat: enkele grote winkelketens en een gevarieerd keuzeaanbod voor als je iets wilt eten. Er is ook een kleine supermarkt in beide terminals. De luchthaven biedt gratis wifi en er zijn een aantal computerstations waar je gebruik kunt maken van het internet. Daarnaast zijn er ook locaties waar je kunt printen. Voor kinderen is een speelruimte ingericht in terminal 1. Voor een kleine vergoeding kun je gebruikmaken van de lounges. Er bevinden zich enkele hotels vlak bij de terminals.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Dublin

Je kunt vanaf de luchthaven van Dublin eenvoudig verder reizen naar de stad. Er vertrekken verschillende bussen naar het centrum en enkele hiervan stoppen bij populaire hotels. Er stoppen ook een aantal bij het treinstation van Dublin, waar je eventueel kunt overstappen. Verder vertrekken er vanaf de luchthaven ook bussen naar andere Ierse bestemmingen, waaronder Cork en Belfast. Als je graag direct bij je accommodatie wilt worden afgezet en niet wilt wachten, is een taxi de beste optie. Bij beide terminals zijn taxi’s te vinden. Je bent ongeveer een half uurtje onderweg naar het centrum. Als je van plan bent Ierland ook buiten Dublin te gaan ontdekken, kan het slim zijn een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven gevestigd. Houd er rekening mee dat het verkeer hier links rijdt.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Dublin, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Dublin op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Populaire vluchten naar Dublin

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 36 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.