Goedkope vluchten naar Charleroi

Over Charleroi

Brussels South Charleroi Airport (CRL), ook wel bekend als de Luchthaven van Gosselies of Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud, ligt op ongeveer 60 km van het centrum van Brussel, op ongeveer een 45 minuten tot 1 uur rijden van de stad. Na de luchthaven Zaventem is dit de grootste luchthaven van België. Er vliegen veel lowbudgetmaatschappijen vanaf deze luchthaven. De luchthaven biedt vluchten aan naar een honderdtal bestemmingen, waarvan de meeste in Europa liggen. Er zijn ook enkele bestemmingen in Noord-Afrika.

Voorzieningen op de luchthaven van Charleroi

De luchthaven van Charleroi is een vrij eenvoudige luchthaven met een handjevol winkels, bars en restaurants. Er is onder andere een supermarkt voor de paspoortcontrole, een boekhandel en een chocolatier te vinden, alsook een duty free-shop. Je kunt bij deze duty-freeshop belastingvrij winkelen, ongeacht je bestemming. Voor de paspoortcontrole kun je een bar en een banketbakkerij bezoeken. Na de paspoortcontrole heb je onder andere toegang tot een zelfbedieningsrestaurant, een bar en verschillende plekken waar je een snelle snack kunt halen. Verder kun je enkele websites gratis bezoeken via het wifinetwerk, waaronder de website van de luchthaven, de pendelbussen en een website met toeristische informatie. Als je andere websites wilt bezoeken, worden kosten in rekening gebracht. Er zijn ook verschillende internetcorners ingericht. Je kunt tegen een klein bedrag gebruikmaken van de lounge op deze luchthaven. Voor dit bedrag mag je ook direct gebruikmaken van de priority lane bij de veiligheidscontrole. Je kunt ook apart een ticket kopen voor de priority lane. Verder is er een speelruimte ingericht voor kinderen en er zijn bagagekluizen beschikbaar buiten de terminal. Je betaalt per 24 uur voor deze kluizen. Er zijn twee wisselkantoren aanwezig op de luchthaven en verschillende geldautomaten. De incheckbalies gaan op deze luchthaven 3 uur voor vertrek open en sluiten 40 minuten voor vertrek. Tot slot zijn er verschillende hotels beschikbaar in de buurt van de luchthaven.

Met openbaar vervoer naar de luchthaven Charleroi

Vanuit Brussel, Brugge en Gent rijden er pendelbussen richting de luchthaven van Charleroi. Vanaf het station Charleroi-Sud kun je in 20 minuten met bus A richting de luchthaven reizen. Doordeweeks vertrekt deze bus om de 30 minuten, in het weekend om het uur. Het is mogelijk om vanaf elk treinstation in België een speciaal ticket te kopen waarbij de treinreis en de busrit naar de luchthaven zijn inbegrepen. Taxi’s staan buiten bij de terminal.

Parkeren op de luchthaven Charleroi

De luchthaven Charleroi is goed te bereiken via de E43 en A54. Antwerpen is iets meer dan een uur rijden. Er zijn verschillende plekken waar je kunt parkeren op de luchthaven van Charleroi. De voordeligste optie is P3. Vanaf deze parkeerplek kun je met een shuttlebus in 10 minuten naar de terminal rijden. Vanaf P1 kun je in 5 minuten naar de terminal lopen en dan is er nog het Lock Park. Dit is een beveiligde parkeerplek op 2 minuten van de terminal, welke je dient te reserveren. P2 is enkel voor het wegbrengen van passagiers. Hier mag je maximaal 15 minuten staan. Bij de uitgang van de luchthaven is een benzinestation.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Charleroi, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Charleroi op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Informatie over vluchten naar Charleroi
Luchthaven van aankomstBrussel-Nationaal
IATA-code aankomstluchthavenBRU
Naam aankomststadBrussel
Vluchtprijs€ 79