Carcassonne

Reisgids
Carcassonne bevat historische architectuur en kasteel of paleis

Doe in Carcassonne een stap terug in de tijd. Ontdek de verborgen schatten van deze eeuwenoude vestingplaats in de Midi.

Deze plaats in Zuid-Frankrijk is beroemd geworden door de Gallo-Romeinse oorsprong en twee millennia vol veroveringen. En in 1997 werd Carcassonne nog beroemder toen UNESCO twee locaties op de Werelderfgoedlijst plaatste: de Middeleeuwse Stad en het Canal du Midi. Je kunt dit gebied lopend, op de fiets of per boot verkennen.

Begin je bezoek in de historische stad Bastide Saint Louis, het laaggelegen deel van de stad aan de oever van de Aude-rivier. Wandel door straten met ruitenpatroon en bekijk de prachtige huizen, monumenten, museums en gebedshuizen. Neem plaats op de Place Carnot in de schaduw van de platanen en bewonder de 18e-eeuwse Fontaine de Neptune, die in het midden van het plein staat.Neem even de tijd om enkele lokale delicatessen te proeven. Op de markt met fruit, groente en bloemen heerst een typisch Zuid-Franse sfeer.

Begeef je vervolgens via de 14-eeuwse voetgangersbrug Pont Vieux over de Aude-rivier richting de Citadel. Passeer de Porte Narbonnaise of Porte d'Aude en wandel door de nauwe straten die naar het hart van de citadel leiden. Langs de 3kilometer aan stadsmuur heb je een gevarieerd uitzicht op de vallei, de Pyreneeën en de Montagne Noire.

Bezichtig het Château Comtal en de schitterende Basilica of Saint Nazarius voordat je de citadel weer verlaat. Of maak je liever een leuk ritje in de Petit Train de Carcassonne of de Calèches de la Cité?

Laat Carcassonne niet achter je voordat je hebt kennisgemaakt met de lokale keuken in een van de talrijke restaurants, bistro's en brasseries die je verspreid over de stad aantreft.

In Carcasonne worden het hele jaar door culturele evenementen gehouden, waaronder het Carcasonne Festival, Embrasement de la Cité (14 juli), Féria en Magie de Noël.

Carcassonne ligt slechts op 80kilometer afstand van Toulouse en is bereikbaar per vliegtuig en hogesnelheidstrein. Boek je vlucht en treinkaartje bij Expedia en kies meteen uit de vele hotels in ons aanbod. Trek voldoende tijd uit om ook de kastelen van de katharen te kunnen bezichtigen, te kunnen varen over het Canal du Midi of om over de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te wandelen.

Waar overnachten in Carcassonne

Default Image

Cité de Carcassonne

Cité de Carcassonne staat bekend voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Plan tijdens je verblijf een uitje naar Historic Fortified City of Carcassonne en Basilique Saint-Nazaire & Saint-Celse.

Cité de Carcassonne
Carcassonne bevat landschappen, een kasteel en historische architectuur

Bastide Saint-Louis

Bastide Saint-Louis staat bekend om zijn historische plekken en bezienswaardigheden zoals Canal du Midi en Place Carnot die je een bezoekje kunt brengen.

Bastide Saint-Louis