Calais

Reisgids
Calais

Je zult Calais waarschijnlijk vooral kennen vanwege de drukke haven, maar dit is een stad met een rijke geschiedenis en als je een bezoek brengt aan deze plaats, zal je mening over de charmante stadjes in Noord-Frankrijk zeker op positieve wijze beïnvloed worden.

Calais ligt tussen de Noordzee en het Kanaal en is vaak in het nieuws vanwege de migrantenstroom naar Groot-Brittannië. Maar vergis je niet: Calais is een kustplaats die het verdient verkend te worden. Het is een aantrekkelijke bestemming met brede stranden en een rijk erfgoed.

Een van de leuke kanten van reizen is dat je de kans krijgt bestemmingen te verkennen die je maar van één kant kent. Calais is de moeite van het bezoeken waard en de inwoners van deze plaats laten hun culturele en maritieme identiteit graag aan bezoekers zien. Calais stond twee eeuwen lang onder Engels bewind. Deze periode in de geschiedenis is door Rodin vereeuwigd in een bekend beeldhouwwerk dat je in de tuin van het stadhuis vindt. Het beeld is een voorstelling van de zes burgers van Calais die de sleutels van de stad aan Edward III overhandigen. De vestingwerken van Vauban zijn nog altijd nadrukkelijk aanwezig in deze plaats. Deze werken hebben regelmatig een doorslaggevende rol gespeeld in de verdediging tegen indringers. Fort Nieulay, Fort Risban en de citadel zijn allemaal overblijfselen uit deze periode. De klokkentoren is een schitterend staaltje architectuur waar de inwoners van Calais zeer trots op zijn. De toren biedt gelijk een mooie gelegenheid om de stad vanaf een hoogte van 75 meter vanuit een ander perspectief te bezichtigen.

Een andere bezienswaardigheid in Calais is de vuurtoren, een plek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Via een trap met 271 treden kom je bij de top en daar word je beloond met een panoramisch uitzicht over de Opaalkust. Calais is de grootste passagiershaven van Frankrijk en het is hier een komen en gaan van veerboten.

Liefhebbers van mooie, handgemaakte textielproducten kunnen aan hun trekken komen in het Musée de la Dentelle de Caudry. De kant die in Calais wordt gemaakt, staat in de haute couture nog altijd in hoog aanzien en in dit museum kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de kantproductie.

Calais ligt direct aan het Kanaal en is over land prima te bereiken. Vanuit Groot-Brittannië kun je Calais vanuit Dover bereiken met de trein, de Eurostar, of via een veerdienst.

Waar overnachten in Calais

Default Image

Haven

3/5(2 beoordelingen over de buurt)

Haven is een bestemming die reizigers trekt door zijn stranden, ruime keuze aan eetgelegenheden en uitzichten op zee. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Haven van Calais of Strand van Calais tijdens je verkenning van de buurt.

Haven
Default Image

Centrum

4/5(5 beoordelingen over de buurt)

De keuze aan eetgelegenheden en het adembenemende uitzicht op het water van Centrum staan bovenaan het lijstje bij veel bezoekers. Stop bij Vuurtoren van Calais of Musée des Beaux-Arts et de la Dentelle om je reis compleet te maken.

Centrum
Default Image

Calais Fréthun

Calais Fréthun is een populaire bestemming voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Cité Europe of Channel Outlet plannen.

Calais Fréthun