Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Belgisch Stripcentrum

Ontdek de verhalen achter Kuifje, de Smurfen en Asterix in dit leuke en eigenzinnige stripmuseum.

Het Belgisch Stripcentrum is het permanente museum voor cartoonstrips in Europa en schetst de geschiedenis ervan in het land. België heeft lang op de voorgrond gestaan van de internationale stripwereld. Samen met Frankrijk heeft het tijdens de 20e eeuw het traditionele beeldverhaal populair gemaakt. Ontdek de verhalen achter bekende Belgische strips, waaronder Kuifje en de Smurfen. Bewonder zeldzame en uitverkochte strips, collector's items en filmbewerkingen tijdens je tocht door de 4.000 vierkante meter grote museumruimte. 

Ontdek de geschiedenis van de strips in Europa tijdens je bezoek aan de permanente tentoonstellingen in het museum. In het merendeel van het museum vind je de informatie in beide landstalen. Een persoonlijk boekje is voorzien wanneer de Engelse vertaling ontbreekt. De strips zijn geschreven in het Frans, het Nederlands en het Engels. Als je de hele collectie wil doornemen, dan ben je al vlug een volledige namiddag kwijt. 

Ga samen met een levensgrote figuur van Kuifje in een van de tentoonstellingen op een foto. Volg de Kuifjewandeling door het museum en ontdek de geschiedenis achter de strip en de verhalen van Herge, de geestelijke vader ervan. 

Hoewel het museum zich vooral toespitst op Franse, Nederlandse en Belgische strips, doen reizende tentoonstellingen met een focus op werk uit andere streken van Europa het museum regelmatig aan. 

Het Belgische Stripcentrum, dat gehuisvest is in een voormalig warenhuis, is ook vermaard om de architectuur. Het pronkstuk is een marmeren wenteltrap en de hoge glazen plafonds laten het natuurlijke licht in het museum stromen. Eet een hapje in het restaurant op de benedenverdieping en neem het ontwerp van de vermaarde Belgische architect, Victor Horta, in je op. In de winkel naast het restaurant kan je ook souvenirs en aandenken kopen.

Het Belgische Stripcentrum ligt in het zakendistrict van Brussel en is gemakkelijk te bereiken met de metro of de auto. Op de Pachecolaan kan je je auto achterlaten op beveiligde parkeerplaatsen, zo'n 150 meter van het museum. Het centrum is gesloten op maandag. Er wordt een bescheiden toegangsprijs gevraagd.


Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal

Alle 1.461 accommodaties in de buurt van Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal weergeven
The Dominican
The Dominican

The Dominican

Rue Leopold 9, Brussel
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Manneken Pis en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

  Secret Suites Brussels Royal € 79
  Secret Suites Brussels Royal

  Secret Suites Brussels Royal

    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Bovenstad, op 10 minuten wandelen van Koninklijk Circus, Warandepark en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en La Grand Place liggen op een kwartiertje wandelen. Station Parc en Station Madou liggen op 5 minuten wandelen.

   NH Brussels Grand Place Arenberg € 71
   NH Brussels Grand Place Arenberg

   NH Brussels Grand Place Arenberg

   15 Rue D Assaut, Brussel
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station De Brouckere is het 6 minuten wandelen.

    Safestay Brussels
    Safestay Brussels

    Safestay Brussels

    Rue Grétry, 53, Brussel
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Jeanneke Pis, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

     Best Hotel € 35
     Best Hotel

     Best Hotel

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Sint-Gorikshallen en Broussaille. Ook Beurs van Brussel en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Anneessens en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

      Novotel Brussels City Centre € 85
      Novotel Brussels City Centre

      Novotel Brussels City Centre

      Rue De La Vierge Noire 32, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de uitgaansbuurt, op 5 minuten wandelen van Sint-Katelijneplein en Sint-Gorikshallen. Ook Beenhouwersstraat en La Grand Place liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs en Station Sint Katelijne liggen op 5 minuten wandelen.

       Brussels Marriott Hotel Grand Place € 107
       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Rue Auguste Orts 3-7 / Grand Place, Brussel
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Beurs van Brussel, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 5 minuten wandelen.

        Warwick Brussels € 88
        Warwick Brussels

        Warwick Brussels

        Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, vlak bij Moof-museum en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.