Amiens

Reisgids
Foto verstrekt door © ATOUT FRANCE/Sam Bellet

Vaartochten, slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog en een gotische kathedraal. Deze plaats in Noord-Frankrijk fascineert bezoekers met zijn geschiedenis en pittoreske schoonheid.

Eeuwenoude architectuur, oorlogsgeschiedenis en een kleurrijk stadsbeeld vol kanalen en drijvende tuinen maken Amiens tot een van de populairste vakantiebestemmingen van Noord-Frankrijk. De stad is de hoofdstad van provincie Somme, de locatie van enorme veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Reis een paar kilometer buiten de stad om de locaties van veldslagen te bezoeken naast musea en oorlogsgraven.

Bezoek Cathédrale Notre-Dame d'Amiens, een bekend stadskenmerk. Deze 13e-eeuwse kerk is de grootste gotische kathedraal van Frankrijk. Bewonder de architectuur en vele beelden die de buitenkant sieren, en verken vervolgens de kerk van binnen.

Op enkele minuten wandelen vanaf de kathedraal ligt Saint-Leu, een van de oudste wijken van Amiens. Wandel door de smalle straten vol boekenwinkels en kunstgalerieën. Als je toch in de buurt bent, kun je gelijk een onafhankelijke film bekijken in de arthouse-bioscoop Ciné Saint-Leu.

Leer over een bekende voormalige bewoner van Amiens tijdens je rondleiding van Maison de Jules Verne. Deze Franse schrijver van boeken en toneelstukken woonde tussen 1882 en 1900 in dit huis van vier verdiepingen hoog. Bekijk tentoonstellingen die zijn geïnspireerd door een aantal van zijn fantasierijke verhalen.

Een ander cultureel hoogtepunt is Musée de Picardie, een museum voor de schone kunsten dat in 1867 werd geopend. De collecties beslaan duizenden jaren en je kunt er onder andere Egyptisch aardewerk, 12e-eeuwse beelden en schilderijen bewonderen van meesters zoals El Greco.

Naast de prachtige architectuur en musea biedt Amiens ook een aantal uitstekende plekken vol natuurschoon. Ontspan in Parc Saint-Pierre, een landschapstuin met vijvers en een sierlijk meer. Kies voor een vaartocht door Les Hortillonnages d'Amiens, een uitgebreid netwerk van drijvende tuinen en meer dan 65 kilometer aan kanalen. In plaats daarvan kun je de tuinen ook te voet verkennen.

De architectuur, geschiedenis, kanalen en tuinen van Amiens liggen op minder dan 2 uur rijden van Parijs. Ga voor een daguitje of breng hier je hele vakantie door.

Waar overnachten in Amiens

Default Image

Centre Ville

4,5/5(6 beoordelingen over de buurt)

Als je een stop maakt in Centre Ville, mag je Place Gambetta en Musee de l'Hotel de Berny zeker niet overslaan.

Centre Ville