Beleef Eindhoven

Gesponsorde content door Eindhoven

Logo Eindhoven

Ontdek deze energieke stad waar innovatie en design samenkomen!

Eindhoven is een stad die barst van de energie. Nadat Philips het licht ontstak in Eindhoven veranderde de stad in een innovatief succesverhaal. Eindhoven bruist inmiddels overal en is een stad waar je creativiteit, innovatie en design op de mooiste manieren ziet samenkomen.

Ontdek culinaire spektakels, vernieuwende architectuur en verras jezelf door buiten de gebaande paden te treden in Eindhoven.

Deze verrassende stad is jong, slim en net een tikje anders. Eindhoven heeft geen grachtenpanden of tulpen nodig om je te kunnen prikkelen, want hier voel je de energie door de straten stromen! Fine dining, art expo’s, bijzonder shoppen en de beste brouwerijen: met haar industriële achtergrond vind je de coolste plekken in tal van oude fabrieken verstopt.

Ben je dol op design? Dan is dit de juiste plek. Ontdek de mooiste boetiekjes, gaafste musea, nieuwe architectuur en verrassende food-spots in heel Eindhoven. Bezoek in het verrassende najaar ook de Dutch Design Week voor design op wereldniveau of het prachtige lichtfestival GLOW. Dus laad jezelf op in de grootste stad van het zuiden!

Verken de dynamische districten van deze energieke stad. Van rooftop bars in het centrum tot unieke architectuur in het opkomende Woensel-West. Ga voor PHOOD in het kanaaldistrict, waar je ziet hoe je eten groeit of kies voor een actief VR-spel in een oud schoolgebouw.

Bezoek het Van Abbemuseum en schuif aan bij het bruisende Down Town Gourmet Market, waar je de smaken van de wereld proeft. Slaap in een oude fabriek of in een tiny house op het hippe Strijp-S. Pak je fiets en ga op verkenning buiten de gebaande paden bijvoorbeeld naar het atelier van Piet Hein Eek.

Op thisiseindhoven.com vind je een uitgebreide selectie van hotspots, evenementen en andere activiteiten om de stad te ontdekken.

Wil je Eindhoven écht leren kennen? Begin dan bij het Philipsmuseum en leer over groei van de stad en vele uitvindingen. Stap daarna binnen bij Kazerne, home of design. Waar je eet, slaapt en meer in een prachtige design-setting.

Meer mooie kunst vindt je bij Yksi expo, MU of Onomatopee, die tevens unieke kunstboeken maken.

Voor op het food hotspot lijstje: wat dacht je van de prijswinnende smaken van Intelligentia? Of kies voor een traditioneel Brabantse snack op zijn Eindhovens: bij Houben Worstenbrood kun je voor vega gaan en zelfs worstenbroodjes die met sterrenchefs ontwikkeld zijn.

Kortom, in Eindhoven ben je pas echt een insider als je lekker gaat struinen en je laat verrassen door de stad.

Eindhoven heeft haar succes te danken aan de vele fabrieken die veelal nog trots overeind staan. Dit industriële verleden ontdek je het beste op Strijp-S! Verken restaurants zoals Radio Royaal, een indoor markt en de leukste bars. Bezoek ook Piet Hein Eek’s studios.

Maar er zijn meer industriële parels. Aan het kanaal in oude melkfabrieken koop je de beste gin bij Bottle Distillery. Het naburige NRE terrein ging van nutsvoorziening naar creatieve broedplaats. Huur er fietsen bij Velorent of drink iets bij wielercafé de Cyklist. Ga je liever voor jazzy chic? Stap dan eens binnen bij Fifth.

Sluit je dag af met een biertje bij de Stadsbrouwerij in een oude textielfabriek aan de Dommel.

Om de drukte van de binnenstad te vermijden tippen we je om vooral uit te wijken naar andere bruisende stadsdelen: Woensel-West, Strijp-S en de Bergen barsten van de horeca- en winkeladressen.

Met het ruime aanbod aan parken en andere groene oases is Eindhoven een ideale stad voor natuurliefhebbers. Ontdek het Eindhovens groen zoals een echt Nederlander betaamt op de fiets met onze fietsroutes, pluk je eigen fruit in de Philips Fruittuin of kies voor een ontspannende wandeling langs de Dommel.

Op thisiseindhoven.com en onze socialmediakanalen inspireren we zoveel mogelijk met achtergrondverhalen en tips om de stad op een veilige manier te beleven. Meer informatie vind je hier.

Selecteer aanbiedingen in Eindhoven

Volg This is Eindhoven   Instagram  Facebook  Youtube

Geniet van flexibiliteit. We raden je aan het annulerings- en wijzigingsbeleid van de airline en het hotel te bekijken voordat je boekt, voor als je plannen veranderen.

Controleer de adviezen van de overheid alvorens te boeken en reizen.

Voorwaarden:

Speciale aanbiedingen zijn alleen beschikbaar bij deelnemende hotels. Hotelbesparingen zijn gebaseerd op de dagelijkse hoteltarieven van Expedia, exclusief belastingen en andere toeslagen. Minimaal verblijf kan vereist zijn. Aanbiedingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen zonder kennisgeving worden stopgezet. Er kunnen aanvullende beperkingen en black-outdata van toepassing zijn.