Beleef Eindhoven

Gesponsorde content door Eindhoven

Logo Eindhoven

Ontdek deze energieke stad waar innovatie en design samenkomen!

Eindhoven is een stad die barst van de energie. Nadat Philips het licht ontstak in Eindhoven veranderde de stad in een innovatief succesverhaal. Eindhoven bruist inmiddels overal en is een stad waar je creativiteit, innovatie en design op de mooiste manieren ziet samenkomen.

Ontdek culinaire spektakels, vernieuwende architectuur en verras jezelf door buiten de gebaande paden te treden in Eindhoven.

Deze verrassende stad is jong, slim en net een tikje anders. Eindhoven heeft geen grachtenpanden of tulpen nodig om je te kunnen prikkelen, want hier voel je de energie door de straten stromen! Fine dining, art expo’s, bijzonder shoppen en de beste brouwerijen: met haar industriële achtergrond vind je de coolste plekken in tal van oude fabrieken verstopt.

Ben je dol op design? Dan is dit de juiste plek. Ontdek de mooiste boetiekjes, gaafste musea, nieuwe architectuur en verrassende food-spots in heel Eindhoven. Bezoek in het verrassende najaar ook de Dutch Design Week voor design op wereldniveau of het prachtige lichtfestival GLOW. Dus laad jezelf op in de grootste stad van het zuiden!

Verken de dynamische districten van deze energieke stad. Van rooftop bars in het centrum tot unieke architectuur in het opkomende Woensel-West. Ga voor PHOOD in het kanaaldistrict, waar je ziet hoe je eten groeit of kies voor een actief VR-spel in een oud schoolgebouw.

Bezoek het Van Abbemuseum en schuif aan bij het bruisende Down Town Gourmet Market, waar je de smaken van de wereld proeft. Slaap in een oude fabriek of in een tiny house op het hippe Strijp-S. Pak je fiets en ga op verkenning buiten de gebaande paden bijvoorbeeld naar het atelier van Piet Hein Eek.

Op thisiseindhoven.com vind je een uitgebreide selectie van hotspots, evenementen en andere activiteiten om de stad te ontdekken.

Wil je Eindhoven écht leren kennen? Begin dan bij het Philipsmuseum en leer over groei van de stad en vele uitvindingen. Stap daarna binnen bij Kazerne, home of design. Waar je eet, slaapt en meer in een prachtige design-setting.

Meer mooie kunst vindt je bij Yksi expo, MU of Onomatopee, die tevens unieke kunstboeken maken.

Voor op het food hotspot lijstje: wat dacht je van de prijswinnende smaken van Intelligentia? Of kies voor een traditioneel Brabantse snack op zijn Eindhovens: bij Houben Worstenbrood kun je voor vega gaan en zelfs worstenbroodjes die met sterrenchefs ontwikkeld zijn.

Kortom, in Eindhoven ben je pas echt een insider als je lekker gaat struinen en je laat verrassen door de stad.

Eindhoven heeft haar succes te danken aan de vele fabrieken die veelal nog trots overeind staan. Dit industriële verleden ontdek je het beste op Strijp-S! Verken restaurants zoals