Woonboten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Woonboten op Expedia

Of het nu gaat om een oude vissersboot op de sprankelende zee bij Florida, een dobberende catamaran bij een Grieks eiland, een Victoriaanse accommodatie op een meer in de Himalaya of een ruim onderkomen op de Amsterdamse grachten: een overnachting op een woonboot staat altijd garant voor een memorabele ervaring. Woonboten vind je overal ter wereld, in alle soorten en maten. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze bieden je een uniek verblijf op het water, compleet verschillend van de doorsnee accommodaties aan wal.

Een van de grootste voordelen van verblijven op een woonboot is dat je veel mobieler bent tijdens je vakantie. Doorgaans hoef je alleen maar de loopplank binnen te halen, het anker op te halen, de motor aan te zetten en je kunt op pad. Voor je het weet ben je onderweg langs stranden met wuivende palmbomen, passeer je torenhoge kliffen, ben je omringd door de oceaan of dobber je op Alpenmeren tussen besneeuwde bergtoppen en naaldbossen. Over vooruitstrevende vakanties gesproken …

Een vakantie op het water wil trouwens niet zeggen dat je hoeft in te leveren op comfort. Bekijk bijvoorbeeld eens de met hout afgewerkte, 19e-eeuwse inrichting van de grootse woonboten in Srinagar om een idee te krijgen van hoe het ook kan. Met beoordelingen van 3 en 4 sterren zijn accommodaties als de Lake Victoria Houseboat een toonbeeld van de weelde en extravagantie van het Raj-tijdperk. Dit verblijf is uitgerust met bedden van bewerkt mahonie, sprankelende kroonluchters en platen van filigrein; en dat alles op een boot.

Op andere plekken is een overnachting op een woonboot juist dé manier om met de lokale cultuur in aanraking te komen. Kijk bijvoorbeeld eens tussen het aanbod aan woonboten in Key West. Hier vind je luxe jachten om de stralende Atlantische kust van Florida mee te ontdekken en kun je deelnemen aan visexcursies tussen scholen dolfijnen in de Golf van Mexico. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de chique en stijlvolle woonboten in Amsterdam. Scandinavische designtrends en de rijke Hollandse scheepvaarttraditie komen samen in accommodaties die perfect passen in de door UNESCO erkende grachten van de hoofdstad. Met zijn lichtgekleurde inrichting en moderne zitruimtes is Houseboat Prinsheerlijk in de drukke Prinsengracht hier een perfect voorbeeld van.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de talloze karakteristieke en interessante woonboten die je tegenkomt op Expedia.be …