Safaritenten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Safaritenten op Expedia

Ben je toe aan een uitstapje in de natuur? Verlang je ernaar om de drukte van de stad te verruilen voor de met acacia's begroeide vlaktes van de Serengeti en het wuivende gras van de Masai Mara? Zie je een ritje in een 4x4 over stoffige wegen tussen kuddes olifanten en galopperende gazelles als de ultieme uitweg om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Dan is een vakantie in een safaritent jou waarschijnlijk op het lijf geschreven.

Dit accommodatietype dateert van de 19e eeuw, de tijd van grote ontdekkingsreizigers en avonturiers. Een overnachting in een safaritent biedt je een unieke kans om de Afrikaanse bush van dichtbij te leren kennen. Deze onderkomens hebben elementen van hotels, maar ook van een tent. Dit houdt in dat je 's nachts buiten je tentdoek de geluiden van uilen en wilde katten kunt horen. Je gaat hier zo op in de omgeving dat de safari die je nog wilde boeken misschien wel overbodig is geworden. Safaritenten staan erom bekend dat de wilde dieren bij wijze van spreken aan je voordeur komen. De kans bestaat dan ook dat je vanuit je bed olifanten voorbij kunt zien sjokken en leeuwen ziet sluipen.

Maak je trouwens niet druk over een eventueel gebrek aan luxe. Er bestaan zelfs safaritenten die speciaal gericht zijn op bruidsparen. Deze bestaan uit een zeer ruime privétent met luxe badkamer en een badkuip met uitzicht op de omgeving. Ze zijn voorzien van outdoor infinitypools waarin je uitkijkt op het landschap en riviertjes waar giraffes komen drinken. Ter plaatse worden romantische maaltijden voor twee bereid waarvan je kunt genieten onder de glinsterende sterrenhemel van de Serengeti.

Een paar bestemmingen nemen het voortouw met het aanbieden van dit accommodatietype. De beroemde safaritenten in Amboseli en safaritenten in Masai Mara zorgen ervoor dat Kenia bij de topbestemmingen hoort voor een overnachting in een safaritent. De keuze loopt uiteen van rustieke overnachtingsplekken waarbij je de Big 5 kunt spotten tot het megaluxe Tortilis Camp, een viersterrenverblijf met zwembad en comfortabele bedden.

In de omgeving van het Serengeti National Park vind je eveneens uitstekende safaritenten. Hier kun je kiezen uit viersterrenaccommodaties als het Mawe Luxury Tented Camp, waarbij je midden in de wildernis van Tanzania verblijft in het gezelschap van buffels, olifanten en allerlei andere dieren.

Er zijn maar weinig accommodatietypes die je zo in aanraking brengen met de natuur als een safaritent. Van Zuid-Afrika tot Kenia en van Tanzania tot Zambia: het blijft behoren tot de beste keuzes voor een onverschrokken avontuur, een verblijf in de natuur en zelfs een luxe vakantie.