Pousada's

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pousada's op Expedia

Ben je in voor een Braziliaans avontuur? Ben je van plan om de bruisende straten van São Paulo en de levendige boulevard van Rio de Janeiro te verkennen? Staan de geplaveide koloniale pleinen van Salvador en de gezellige kroegen van Espirito Santo op je programma? Dan zijn pousada's de accommodatie om in de gaten te houden.

Dit traditioneel Portugese accommodatietype dateert nog uit de koloniale tijd. Een verblijf in een pousada staat dan ook garant voor een overnachting op een plek vol charme, karakter en geschiedenis. Pousada's worden vaak gezien als accommodaties die deels hotel en deels bed and breakfast zijn. Standaard sterrenclassificaties zijn niet van toepassing op deze gemoedelijke accommodaties. Je vindt ze daarentegen in elke mate van luxe, van bescheiden en betaalbaar tot chique en stijlvol. Doordat de meeste pousada's in het bezit zijn van particulieren, zijn ze de perfecte keuze voor een persoonlijke reiservaring. Dit is dan ook dé plek om tips te scoren over de beste kroegen en eetgelegenheden. Er zijn ook pousada's die zijn aangesloten bij een grote keten. Deze zijn tot in detail afgewerkt met luxe kamers en prachtige azulejotegels. Daarnaast hebben ze vaak een zwembad en een mooie tuin met een barretje. De prefecte plek om 's avonds frisse caipirinha's te drinken met uitzicht op de golven van de Atlantische Oceaan.

Dat het aanbod aan pousada's in Rio de Janeiro aanzienlijk is, zal waarschijnlijk niemand verbazen. Deze bruisende badplaats is een onmisbare bestemming op je Braziliaanse bucketlist. Sla de opzichtige hotels over en ga voor een witgekleurd guesthouse in pousadastijl als je een authentiek tintje aan je vakantie wilt geven.

Iets verder in noordelijke richting beland je op de surfstranden van Bahia. Er staan je nog veel meer pousada's in Salvador te wachten. Deze liggen genesteld tussen de eeuwenoude koloniale gebouwen en geplaveide straten die de stad zo onweerstaanbaar maken. Met zijn fraaie tegelwanden en uitnodigende kamers met Zuid-Amerikaanse kunst is de befaamde Pousada Beija Flor hier een perfect voorbeeld van.

De pousada's in Fortaleza laten je optimaal kennismaken met deze grootste stad van de deelstaat Ceará. Om de hoek kun je eindeloos feesten op de stranden van het levendige Praia de Iracema. Pousada's als de Vila Coqueiros zijn voorzien van comfortabele en nette kamers en een schaduwrijke tuin met palmbomen. Om nog maar te zwijgen van het buitenzwembad met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Een overnachting in een pousada is nergens mee te vergelijken. Het is dé manier om de gastvrijheid en geschiedenis van Brazilië te ervaren. De vriendelijke eigenaren staan klaar om je een onvergetelijke vakantie tussen de blauwe tegels van hun guesthouse te bieden.