Pensions

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pensions op Expedia

Droom je van een uitzicht op gotische kerken en grootse barokke paleizen? Heb je altijd al eens foto's willen maken van de geweldige Sagrada Familia in Barcelona? Of heb je de Praagse Burcht en de oude binnenstad van Wenen hoog op je bucketlist staan? Geen probleem! De vraag is alleen hoe je dit voor elkaar krijgt met een budget dat niet toereikend is voor een regulier verblijf? De oplossing is een verblijf in een pension. Bij deze bescheiden accommodaties kun je vaak al voor een fractie van de prijs van een gewone hotelkamer overnachten. Aangezien pensions vaak net iets verder van het stadscentrum liggen en meestal alleen basisvoorzieningen bieden, blijven ze betaalbaar.

Dit alles wil trouwens niet zeggen dat je hoeft in te leveren qua ruimte of privacy. Pensions verschillen van hostels. Ze bieden afzonderlijke tweepersoonskamers en twin kamers die tijdens je verblijf voor jou zijn voorbehouden. Een aantal van deze accommodaties beschikt over gemeenschappelijke badkamers en zitgedeeltes, maar doorgaans zijn ze schoon, comfortabel en goed onderhouden.

Misschien wel het meest aansprekende van pensions is de manier waarop ze deel uitmaken van het DNA van je bestemming. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de fraaie pensions in Barcelona. Deze liggen verscholen in hoekjes van de Barrio Gótico of behoren juist tot de ruime en frisse appartementencomplexen van het moderne Eixample. Andere kenmerkende en betaalbare voorbeelden zijn de boetiekachtige kamers en groene balkonnetjes van de plaatselijke driesterrenaccommodaties.

Ook de pensions in Wenen weerspiegelen de barokke pracht en praal van hun stadsomgeving. Neem bijvoorbeeld het Pension Suzanne met zijn fluwelen gordijnen en goudkleurige kroonluchters. Het mahoniehouten meubilair en de opvallende lampen kunnen zich qua grandeur meten met de Habsburgse paleizen waar je op uitkijkt. Zoek je een wat minder voor de hand liggende bestemming? Dan zijn de pensions in Cesky Krumlov een prima keuze. Dompel je onder in de sfeer van deze kasteelstad in de zuidelijke Bohemen, die bovendien deel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een lokale aanrader is het minimalistische en moderne pension Largo.

Pensions zijn bij uitstek geschikt voor prijsbewuste reizigers die niet buiten het gemak en de voorzieningen van een hotel kunnen. Ze zijn perfect voor cultuurliefhebbers die helemaal in hun bestemming willen opgaan. Daarnaast bieden ze ervaren vakantiegangers de kans nieuwe en interessante accommodaties te ontdekken perfect aansluiten bij de omgeving van hun bestemming.