Paleizen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Paleizen op Expedia

Volg in de voetstappen van maharadja's en sultans, jetsetters en vips en breng je volgende vakantie in een paleis door. Deze stijlvolle en chique accommodaties zijn het toppunt van luxe. Sommige waren ooit de thuisbasis van de elite en leden van het koninklijk huis. Andere boden plaats aan beroemdheden die er genoten in zalen met kroonluchters, comfortabele suites met luxe meubels en marmeren badkamers. Van champagne bij het ontbijt tot kaviaar in de avond: dineren in chique bistro's en roomservice van butlers is hier de norm. Toegewijde conciërges en chauffeurs staan klaar om je verblijf net dat beetje aangenamer te maken. Het hoort er allemaal bij in deze vijfsterrenverblijven waar extraatjes de standaard zijn.

En dit zijn nog niet eens alle pluspunten. Op het terrein of dak van de paleizen staan je schitterende zwembaden en zonneterrassen te wachten. Andere accommodaties zijn juist weer voorzien van rooksalons en bibliotheken, waar de muren met boeken zijn bedekt en vaardige sommeliers gerijpte Schotse whisky voor je uitkiezen. Een wellnessruimte ontbreekt er doorgaans ook niet aan. Zo kun je altijd van een Turks stoombad, een ontspannende Thaise massage of een hot stone-massage genieten.

De Franse hoofdstad straalt een en al elegantie en romantiek uit. De paleizen in Parijs zijn dan ook het neusje van de zalm. Met hun art-nouveau-ontwerp, rococo-elementen, barokke fonteinen en boetiekcafés passen ze perfect in de straten van de lichtstad. Tot de hoogtepunten behoort zonder twijfel het imposante Le Royal Monceau Raffles. Dit hotel is gevestigd in een majestueus gebouw uit 1928 waar beroemdheden als Churchill, Hemingway en Chevalier op bezoek zijn geweest. Het is onder andere voorzien van zwembaden, sauna's en elegante restaurants.

Mocht je nu denken dat dit het chicste plekje van Frankrijk is, kijk dan eens naar de paleizen in Saint-Tropez. Deze accommodaties richten zich op jetsetters en filmsterren. Je vindt er infinitypools met uitzicht op de Côte d'Azur, beddengoed van Egyptisch katoen en wellnessruimtes waar je je in alle rust kunt klaarmaken voor een gala in de avond.

Luxe paleizen zijn niet alleen voorbehouden voor de Europese elite. Van Marokko tot India kun je verblijven in exotische onderkomens van celebrity's en andere welgestelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting tussen de koepels van de paleizen in Udaipur? In de romantische setting van het Lalit Laxmi Vilas Palace waan je je even een echte maharadja.