Landhuizen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Landhuizen op Expedia

Of je nu je vakantie wilt doorbrengen in een Italiaanse boerderij in de groene heuvels en wijngaarden van Umbrië, een betoverend Portugees verblijf in de omgeving van het mysterieuze Sintra, een koninklijke Engelse woning in het glooiende landschap van de Cotswolds of een andere locatie om uit de stad de ontsnappen: een landhuis kon wel eens precies zijn waar je naar zoekt. Dit karakteristieke en aangename accommodatietype is bij uitstek geschikt voor kritische reizigers die niet alleen maar even snel de bekendste bezienswaardigheden komen afvinken. Doorgaans geniet je bij deze huizen van een weids uitzicht. Het bouwontwerp is uitgevoerd in een typisch regionale stijl. Daarnaast hebben ze maar een handvol kamers en suites. Al met al zijn het dus geweldige locaties om de romantiek aan te wakkeren, de lokale cultuur op te snuiven of een rustige vakantie te beleven.

In Italië, Frankrijk, Portugal en het Verenigd Koninkrijk vind je de grootste aantallen landhuizen. Je treft ze onder meer aan rond de historische bastides en charmante Franse dorpjes van de Loire en de Dordogne. Of wat dacht je van een landhuis in Sintra, vlak bij gebouwen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en met eiken bedekte bergen langs de onstuimige kust van de Atlantische Oceaan? Bij de geliefde landhuizen in Assisi geniet je van een onvergetelijk uitzicht op de imposante basilieken en kerktorens van schitterende Midden-Italiaanse nederzettingen uit de middeleeuwen. Rond de Italiaanse parel van de renaissance vind je er zelfs nog meer. De landhuizen in Florence laten zich kenmerken door zowel Toscaanse elementen als rijke Europese kunst.

Het merendeel van deze accommodaties bestaat uit slechts een paar kamers en suites. Dit zorgt ervoor dat je er geniet van service op maat, met een heerlijk ontbijtje dat helemaal volgens jouw smaak is bereid. Denk bijvoorbeeld aan knapperige croissants en eitjes die aan één kant zijn gebakken, precies zoals jij ze lekker vindt. Een ander voordeel is dat het nooit overvol is bij het zwembad. Nu we het toch over zwembaden hebben. Veel van deze landhuizen voegen nog meer luxe toe met extraatjes als spafaciliteiten en een buitenbad. Niet zelden geniet je daarbij ook nog eens van een schitterend uitzicht op de omliggende heuvels en valleien.

Een van de beste voorbeelden van dit soort adresjes is het Quinta Verde in Portugal. Een prachtig verblijf met een sprankelend zwembad tussen de palmbomen in de buurt van de koninklijke paleizen van Sintra. In Italië kun je terecht bij het Castello di Petrata, met zijn natuurlijke wellnessfaciliteiten aan de voet van de heuvels van Umbrië en terrassen die uitkijken op het uitgestrekte landschap van Perugia.