Kastelen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Kastelen op Expedia

Enorme torens met sprookjesachtige spitsen, stenen muren en kantelen, grootse tuinen en luxueuze interieurs: dit zijn de elementen die kastelen zo onderscheidend maken. Verwacht je op reis het beste van het beste, dan past een luxe en extravagante accommodatie als een kasteel helemaal bij jou. De meeste kastelen hebben een rijke geschiedenis die honderden of zelfs duizenden jaren terugloopt. Je verblijft er te midden van enorme eetzalen en stenen trappen waar wellicht ooit hertogen, generaals, prinsen en zelfs koningen en koninginnen hebben gelopen. Je bevindt je dus in prima gezelschap, als je het er even helemaal van neemt in zo'n grote kamer met hemelbed, glas-in-loodramen en gotische details die je evengoed op Zweinstein zou kunnen tegenkomen.

Het laat zich raden dat het je in kasteelaccommodaties doorgaans niet aan luxe ontbreekt. Het merendeel heeft vier of vijf sterren en beschikt over een uitstekend restaurant. Ter plaatse vind je vaak een overdekt zwembad of spafaciliteiten. Of wat dacht je van de volledige ontspanning van een aromatherapiesessie of massagebehandeling te midden van eeuwenoude kasteelmuren, kunst en architectuur? Veel kastelen zijn bovendien op een bijzondere locatie gevestigd. Ze bevinden zich bijvoorbeeld op een imposante berghelling of tegen een rotswand buiten het stadscentrum. Je geniet er van prachtige uitzichten over Schotse hooglanden, Engelse landschappen, Italiaanse meren of Franse wijngaarden. Denk er dus aan om je camera mee te nemen.

Kasteelovernachtingen zijn tegenwoordig in tal van landen beschikbaar. Engeland loopt misschien wel voorop op dit vlak, met de vele middeleeuwse burchten en omgebouwde vestingen die je er aantreft, van de zuidkust tot Yorkshire. Plekjes als Appleby Castle in Cumbria zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Dit kasteel beschikt over een gotische inrichting, met onder andere hemelbedden, een bubbelbad, sparuimtes. In Frankrijk maken traditionele chateaus met prachtige vormen en rijk gedetailleerde torenspitsen de dienst uit. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Le Chateau d'Osthoffen. Deze accommodatie, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, is voorzien van grote ruimtes die zich bij uitstek lenen voor bruiloften en andere evenementen. In Ierland kun je verblijven in het luxe Luttrellstown Castle Resort. Vanaf de grootse middeleeuwse suites van dit vijfsterrenresort kijk je uit op een tot in de puntjes onderhouden golfbaan. Tussen de steile bergtoppen van de Italiaanse Apennijnen vind je het charmante Castello Dei Principi Sanseverino. De flamboyante inrichting van het Highlands Castle brengt de stijl van de Schotse clans en eeuwenoude Britse tradities tot leven in de staat New York.