Blokhutten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Blokhutten op Expedia

Kun je je ogen maar niet van je wandelschoenen afhouden? Kun je niet wachten om je langlaufski's uit de kast te halen en de wildernis te verkennen? Verlang je ernaar om te zwemmen in de natuur of de geur van verse sneeuw in de Alpen te ruiken? Dan is een verblijf in een blokhut jou op het lijf geschreven. Er is geen betere manier om helemaal op te gaan in de natuur. Vakantie vieren in een blokhut staat gelijk aan een gastvrij verblijf op een knusse plek die een en al landelijkheid uitstraalt. Blokhutten vind je op uiteenlopende plekken: aan de oevers van Alpenmeren, maar ook op de bergruggen van de Amerikaanse Rocky Mountains. We bieden zelfs blokhutten aan die zijn gelegen aan de zilte kust van de Atlantische en Stille Oceaan. Wat dacht je van een houten blokhut in de dennenbossen van British Columbia of tussen de bloeiende weiden van Oostenrijk en Frankrijk? Als je even aan de dagelijkse hectiek wilt ontsnappen, kon dit wel net eens de perfect oplossing zijn.

Overnachten in een blokhut is even iets totaal anders dan een verblijf in een traditioneel hotel. Ervaar het echte buitenleven midden in de natuur, terwijl je vanuit je bed uilen hoort krassen en krekels hoort tjilpen. Zodra je 's ochtends ontwaakt ruik je de verse dennengeur en voel je de wind door het bos ruisen. Blokhutten zijn doorgaans gebouwd met oog voor de omgeving. Ze zijn gemaakt van echt hout en stenen en zijn voorzien van een stevig zadeldak dat sneeuwstormen buitenhoudt en een ruime veranda waarvandaan je in alle rust het leven op het platteland aan je voorbij ziet trekken. Buitenmensen zijn helemaal op hun plek bij deze accommodaties. Met een beetje geluk loopt er een wandelpad of een mountainbikeroute langs je voordeur, terwijl om de hoek misschien wel een loipe of een skipiste is te vinden. Het hoort er allemaal bij als je vakantie viert in een blokhut.

De Verenigde Staten zijn de traditionele thuisbasis van de blokhut. Van de Rocky Mountains tot de Blueridge, aan ongerepte natuur geen gebrek in Noord-Amerika. Houten huisjes misstaan dan ook bepaald niet in de bossen ter plaatse. De dennenbossen van Californië vormen een schitterend decor voor de blokhutten in Big Bear Lake. De met dennenhout bedekte gevels en de traditionele inrichting inclusief open haard van deze rustieke accommodaties maken het plaatje compleet. De robuuste Oak Knoll Lodge and Cabins zijn hier een prima voorbeeld van. Dan zijn er nog de blokhutten in Gatlinburg, hoog tussen de nevelige eikenbossen en kabbelende beekjes van de Great Smoky Mountains verborgen. Bij het White Oak Lodge & Resort beschik je zelfs over een bubbelbad en een panoramadek. Je kunt ook kiezen voor een blokhut in Sevierville, waarvandaan je een deel van de wereldberoemde Appalachian Trail kunt afleggen, stevige Tennessee whiskey kunt proeven en de sfeer van het echte Amerikaanse platteland kunt ervaren.