Herenhuizen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Herenhuizen op Expedia

Heb jij ook zo'n zin in een stedentrip? Dat snappen we helemaal. Tegenwoordig sta je in no time oog in oog met de onbetaalbare kunst in Florence en de gezellige drukte bij de hippe cafés in Barcelona. Proef de lekkerste biertjes in Praag of maak een wandeling door de schitterende parken in Berlijn. En dan zijn er nog Parijs, Rome, Lissabon en de kastelen van Salzburg. De geweldige Europese bestemmingen voor een weekendje weg liggen voor het oprapen.

Een uitstapje naar een buitenlandse stad wordt er nog veel aangenamer op als je kiest voor een verblijf in een herenhuis. Dit is wel even iets anders dan een standaard hotelovernachting. Vanuit deze ruime huizen leer je een bestemming pas echt goed kennen. Een verblijf in een herenhuis doet op het eerste oog misschien denken aan een bed and breakfast, maar ze bieden een meer stadse en moderne sfeer. In sommige herenhuizen ervaar je het erfgoed en de cultuur van je bestemming volop: een vleugje kunst in Florence of een muur met azulejotegels in Porto. Andere hebben juist een eigentijdse uitstraling, waarbij de barokke gevels en Italiaanse decoraties hand in hand gaan met moderne zitkamers en luxe slaapkamers.

Het voornaamste voordeel van een herenhuis is ongetwijfeld de locatie. Aangezien ze relatief klein zijn ten opzichte van grote hotels, passen deze accommodaties vaak goed in de historische delen van oude binnensteden. Dit houdt ook in dat ze vaak op een steenworpafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen. Zo geniet je misschien wel van een weids uitzicht op het Canal Grande in Venetië, beschik je over een balkon aan het Piazza del Popolo in Rome of overnacht je in een huis in de buurt van de Seine en het Louvre in Parijs. Met andere woorden: daar waar het allemaal gebeurt!

Herenhuizen zijn een populaire keuze voor een weekendje stedentrippen in Europa. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar zijn hoe dan ook een garantie voor een verblijf in het hart van de grootste steden. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod aan herenhuizen in Venetië en de herenhuizen in Florence. Ze liggen genesteld in de straten richting het Piazza San Marco en aan de oevers van de rivier de Arno. Ze bieden je de kans om dicht bij iconische trekpleisters als het Palazzo degli Uffizi te verblijven. De stijlvolle Luxury B&B La Dimora degli Angeli is hiervan een prima voorbeeld. Deze accommodatie ligt op loopafstand van de Kathedraal van Florence. In de Eeuwige Stad is het al niet veel anders gesteld. Met herenhuizen in Rome als La Mongolfiera overnacht je om de hoek van het Piazza Navona, het Pantheon en andere bezienswaardigheden die ongetwijfeld hoog op je verlanglijst staan.