Cruises

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Populaire Cruises op Expedia

Waarom zou je droomvakantie zich per se aan land afspelen? Kies voor deinende golven en meanderende rivieren als je wel eens wat anders wilt dan een standaard uitstapje. In plaats van chique stadshotels, berghutten, megaresorts of strandhuisjes kun je je opmaken voor de rust en het ritme van de zee. Laat je 's avonds in slaap wiegen door de golven en ontwaak 's ochtends met het geluid van water dat tegen de boeg klotst. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een eindeloze reeks cruisehotels; van rustieke woonboten tot super-de-luxe schepen en alles daartussenin. Er is dan ook voor elk type reiziger wel een geschikte accommodatie op het water te vinden.

Hoe bijzonder dit soort vakanties kunnen zijn zie je bijvoorbeeld wel aan de meerdaagse cruises in Ha Long Bay. Ga je in zee met een aanbieder als Bhaya Cruises, dan verblijf je in stijlvolle hutten met comfortabele tweepersoonsbedden en grote ramen. De inrichting is bovendien versierd met traditionele Aziatische kunst- en designelementen. Onderweg passeer je imposante karstbergen en ontdek je de afgelegen lagunes, grotten en eilandjes die deel uitmaken van deze uitgestrekte UNESCO-werelderfgoedlocatie in de Zuid-Chinese Zee.

De legendarische Nijlrivier in Egypte is eveneens een bijzonder geliefde bestemming voor cruisevakanties. Stap vanaf de groene kade aan boord van je cruise in Luxor en maak een tocht langs de kolossale zuilen van het mysterieuze Tempelcomplex van Karnak en andere millennia oude schatten langs de iconische oostelijke oever. Wie weet vertrekt er wel net een luxe bootreis door dit deel van Egypte. Zo is de aanbieder HS The Oberoi Philae gespecialiseerd in vijfsterren Nijlcruises. Aan boord geniet je van gemakken als een comfortabele suite met vrijstaand bad, ramen met weids uitzicht, spafaciliteiten, bubbelbaden op het dek en zwembaden.

Natuurlijk ben je niet alleen beperkt tot cruises in Egypte en Vietnam. Er worden ook cruises gehouden waarbij je met een authentieke raderboot over de brede rivieren van de Verenigde Staten vaart. Weer andere cruises nemen je mee naar de mistige jungles en onstuimige binnenwateren van Kerala in India. Wie zich graag buiten de gebaande paden begeeft heeft nog veel meer opties, zoals de cruises in Mandalay. Tijdens deze reizen ontdek je de wonderen van de Irrawaddy-rivier de Irrawaddy. Onderweg passeer je naar wierrook ruikende pagodes, eeuwenoude boeddhistische en hindoeïstische heiligdommen, heuvels met theeplantages en levendige stadsgebieden met tuktuks en tempels. Zo heeft elke cruise wel weer een onvergetelijk avontuur in petto …