Boomhutten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Boomhutten op Expedia

Of je nu hoog in een palmboom aan de rand van een Thais eiland zit, op een plekje met uitzicht op de Afrikaanse jungle of midden tussen de bossen in het Scandinavische binnenland: een verblijf in een boomhut is altijd een onvergetelijke ervaring. Deze natuurlijke accommodatietypes lopen uiteen van rustiek tot megaluxe en zijn een gegarandeerde topplek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Overnacht in bijzondere bouwwerken hoog boven de grond, te midden van nachtelijke geluiden die door het bos echoën. Laat je heerlijk in slaap sussen door de zacht wuivende takken om je heen. Klinkt goed, toch?

Laat je niet afschrikken door de weinig luxueuze uitstraling die boomhutten hebben. De hedendaagse boomhut is zelden nog een bouwvallige creatie in het bladerdak. Sterker nog, het merendeel van deze accommodaties is juist gericht op een romantisch en uiterst luxe verblijf. Er zijn zelfs boomhutten die met vijf sterren zijn onderscheiden. Deze zijn voorzien van een uniek design en een luxe interieur, en dat alles op een weergaloze locatie omringd door de natuur. Tel daarbij op de aanwezigheid van een bubbelbad in de buitenlucht, een wellnessgedeelte en een toplocatie in de buurt van een tropisch strand. Of wat dacht je van een heerlijk ontbijtje met verse ananas of Zweedse rösti in de schaduw van het bladerdek?

Bij Expedia.be beschik je over een rijk aanbod aan chique overnachtingsadresjes in de bomen. Op het relatief onbekende Thaise eiland Ko Yao Noi vind je bijvoorbeeld de TreeHouse Villas. Dit plekje in het beschermde oerwoud van de prachtige Phang Nga-baai spreekt ongetwijfeld tot je verbeelding. De privé-infinitypools, de natuurlijke spa en de warme bubbelbaden zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde huwelijksreis. Een andere interessante optie voor een luxe verblijf is het Tree Hotel in Zweden. Hier is elke suite voorzien van een eigen kunstzinnige look. Er zijn bijvoorbeeld kamers in UFO-stijl en kubistisch-futuristische onderkomens. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze zich hoog in de Scandinavische bossen bevinden.

Ook voor avontuurlijke families zijn er geschikte boomhutten te vinden. Een zo'n accommodatie tref je aan tussen de kaneelbomen op het exotische Sri Lanka. Het draagt de toepasselijke naam Back of Beyond, als symbool voor de afgelegen locatie in de eeuwenoude bossen van Sigiriya. Weer andere boomhutten zijn op maat gemaakt voor milieubewuste reizigers. Bekijk bijvoorbeeld eens het Kondalilla Eco Resort met zijn houten kamers hoog boven het groene regenwoud van Queensland.