Waterloo

Reisgids
Foto van Vee Beck

Keer terug naar 1815 op en rond het slagveld waar de geschiedenis een nieuwe wending kreeg toen de machtige Napoleon verslagen werd door de hertog van Wellington

Waterloo is in de geschiedenisboeken terechtgekomen omdat het de plaats is waar Napoleon Bonaparte de strijd tegen de troepen van de hertog van Wellington verloor. Elk jaar op 18 juni wordt hier de Slag om Waterloo nagespeeld door honderden figuranten. In de zomer kun je elk weekend genieten van militaire animaties in historische klederdracht. Reënsceneringsgroepen geven demonstraties en beantwoorden vragen uit het publiek.

Waterloo is de perfecte uitvalbasis voor een reis in de tijd. De Leeuw van Waterloo staat in het midden van wat in 1815 het slagveld was en het lijkt wel of je er de sfeer van de bloedige strijd nog kunt voelen. Het slagveld werd immers kort na de strijd tot beschermd gebied verklaard en is dus onveranderd gebleven.

Beklim de 226 treden naar de Leeuw op de Heuvel, symbool van de overwinning, waar je geniet van een prachtig panorama. Herbeleef de dramatiek van de strijd in het nabijgelegen Mémorial 1815 en het Wassenbeeldenmmuseum. Leer meer over de politieke situatie in Europa ten tijde van de Slag om Waterloo in het Wellingtonmuseum, dat in 1815 dienst deed als hoofdkwartier voor Wellington. Combineer je bezoek met een mooie wandeling in de streek of bezoek een van de gezellige rommelmarkten en braderijen.

Met de Pass 1815 krijg je voor 19 euro per persoon toegang tot zes belangrijke attracties en musea: het Wellingtonmuseum, het Gehucht van de Leeuw met de Heuvel van de Leeuw, het Mémorial 1815, hetPanoramaen deHoeve van Hougoumont en hetLaatste Hoofdkwartier van Napoleonin Vieux-Genappe.

Waterloo ligt op ongeveer 20 km van Brussel. Met de auto neem je afrit 25 van de Ring West. Er is een groot parkeerterrein met speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Kom je met de trein, neem dan de lijn Brussel Charleroi en stap af in Eigenbrakel.

Je kunt vanuit Brussel ook bus 365 nemen. Vanuit Waterloo neem je bus W naar het slagveld.

In Waterloo maak je een unieke reis in de tijd.

ibis Brussels Waterloo
ibis Brussels Waterloo
3 out of 5
Boulevard Henri Rolin 5a, Waterloo
De prijs is € 76 per nacht van 7 jul. tot 8 jul.
€ 76
per nacht
7 jul. - 8 jul.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Waterloo bij dit hotel met een groen/duurzaam beleid. Geniet van gratis wifi, ontbijt en een 24-uurs receptie. De populaire ...
8/10 Very Good! (450 beoordelingen)
"The hotel was a real restplace."

Beoordeeld op 14 apr. 2024

ibis Brussels Waterloo
Van der Valk Waterloo
Van der Valk Waterloo
4 out of 5
Chaussée de Tervuren 198, Waterloo
De prijs is € 99 per nacht van 7 jul. tot 8 jul.
€ 99
per nacht
7 jul. - 8 jul.