Waterloo

Reisgids

Keer terug naar 1815 op en rond het slagveld waar de geschiedenis een nieuwe wending kreeg toen de machtige Napoleon verslagen werd door de hertog van Wellingto

Waterloo is in de geschiedenisboeken terechtgekomen omdat het de plaats is waar Napoleon Bonaparte de strijd tegen de troepen van de hertog van Wellington verloor. Elk jaar op 18 juni wordt hier de Slag om Waterloo nagespeeld door honderden figuranten. In de zomer kun je elk weekend genieten van militaire animaties in historische klederdracht. Reënsceneringsgroepen geven demonstraties en beantwoorden vragen uit het publiek.

Waterloo is de perfecte uitvalbasis voor een reis in de tijd. De Leeuw van Waterloo staat in het midden van wat in 1815 het slagveld was en het lijkt wel of je er de sfeer van de bloedige strijd nog kunt voelen. Het slagveld werd immers kort na de strijd tot beschermd gebied verklaard en is dus onveranderd gebleven.

Beklim de 226 treden naar de Leeuw op de Heuvel, symbool van de overwinning, waar je geniet van een prachtig panorama. Herbeleef de dramatiek van de strijd in het nabijgelegen Mémorial 1815 en het Wassenbeeldenmmuseum. Leer meer over de politieke situatie in Europa ten tijde van de Slag om Waterloo in het Wellingtonmuseum, dat in 1815 dienst deed als hoofdkwartier voor Wellington. Combineer je bezoek met een mooie wandeling in de streek of bezoek een van de gezellige rommelmarkten en braderijen.

Met de Pass 1815 krijg je voor 19 euro per persoon toegang tot zes belangrijke attracties en musea: het Wellingtonmuseum, het Gehucht van de Leeuw met de Heuvel van de Leeuw, het Mémorial 1815, het Panorama en de Hoeve van Hougoumont en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon in Vieux-Genappe.

Waterloo ligt op ongeveer 20 km van Brussel. Met de auto neem je afrit 25 van de Ring West. Er is een groot parkeerterrein met speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Kom je met de trein, neem dan de lijn Brussel Charleroi en stap af in Eigenbrakel.

Je kunt vanuit Brussel ook bus 365 nemen. Vanuit Waterloo neem je bus W naar het slagveld.

In Waterloo maak je een unieke reis in de tijd.

Martin's Waterloo
Martin's Waterloo
3 out of 5
Chaussee de Tervuren 198, Waterloo
De prijs is € 94 per nacht van 1 okt. tot 1 okt.
Dit hotel in Waterloo ligt op 15 km afstand van Golf Club de Sept Fontaines, Louizalaan en Meer van Genval. Ook Château de la Hulpe en Zoniënwoud (Foret de Soigne) ...
4.4/5Excellent! (149 beoordelingen)
"Ondanks de beperkingen van covid zijn wij goed en vriendelijk ontvangen en zelfs een upgrade gekregen. ontbijt en diner mogelijk op de kamer. alles zeer netjes onderhouden"

Beoordeeld op 7 jun. 2021

Martin's Waterloo
Le Côté Vert
Le Côté Vert
4 out of 5
Chaussée de Bruxelles 200G, Waterloo
De prijs is € 125 per nacht van 17 sep. tot 17 sep.
Dit hotel in Waterloo ligt op 15,6 km van Louizalaan en op 32 km afstand van Parlementsgebouw van de Europese Unie en Walibi Belgium. Ook Warandepark en Koninklijk ...
4.7/5Exceptional! (24 beoordelingen)
"Restaurant was een paar dagen gesloten en het had fijner geweest als ons dat bij het boeken was verteld. Verder een prima hotel echter niets speciaals."

Beoordeeld op 17 aug. 2019

Le Côté Vert
Martin's Grand Hotel
Martin's Grand Hotel
4 out of 5
Chaussée de Tervuren 198, Waterloo
De prijs is € 108 per nacht van 1 okt. tot 1 okt.
Dit hotel in Waterloo ligt op 15 km afstand van Golf Club de Sept Fontaines, Meer van Genval en Ter Kamerenbos. Ook Château de la Hulpe en Zoniënwoud (Foret ...
4.2/5Excellent! (228 beoordelingen)
Aan te raden
"Heel goed goed ontbijt dinner wat prijzig"

Beoordeeld op 24 mei 2021

Martin's Grand Hotel
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
Gîte Ferme D'hougoumont
Gîte Ferme D'hougoumont
Chemin du Goumont 1, Waterloo, Wallonië
De prijs is € 220 per nacht van 19 sep. tot 19 sep.
Deze accommodatie in Waterloo ligt op 15 km afstand van Golf Club de Sept Fontaines, Meer van Genval en De Botanische Tuin Jean Massart. Ook Louizalaan en Château ...
Gîte Ferme D'hougoumont
EUROPEA Residences Waterloo
EUROPEA Residences Waterloo
4 out of 5
Dit appartement ligt in het centrum van Waterloo, op 3,6 km van Golf Club de Sept Fontaines en op 15 km afstand van Kasteel van Beersel en Hallerbos. Ook Meer ...
2/5 (1 beoordeling)
Second hand apartment at full rate
"The lockbox code wasn't good... Problems for getting the keys Inside temperature was 13' Very noisy when windy Bedroom frontroad, be ready for wake up around 5.45h Used towels inside bathroom Dirty bathroom No pads for a vintage coffee machine WiFi is ok Backyard terrasse seemed good...but I stayed ..."

Beoordeeld op 18 jan. 2020

EUROPEA Residences Waterloo
- Charmante & Chaleureuse Maison -
- Charmante & Chaleureuse Maison -
5 Avenue d'Argenteuil, Waterloo, Wallonië
Deze accommodatie in Waterloo ligt op 15 km afstand van Golf Club de Sept Fontaines, Meer van Genval en Ter Kamerenbos. Ook Château de la Hulpe en Zoniënwoud ...
5/5Exceptional! (1 beoordeling)
maison ravissante
"Très bon séjour dans une maison ravissante, tout confort et très cosy. Il me manque rien et nous avons eu en bonus la sympathie de notre cher Hôte. A réserver sans detour :)"

Beoordeeld op 26 jul. 2021

- Charmante & Chaleureuse Maison -
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken in Waterloo

Topactiviteiten die je kan doen in Waterloo

Steden in de buurt van Waterloo