Waterloo

Reisgids
Keer terug naar 1815 op en rond het slagveld waar de geschiedenis een nieuwe wending kreeg toen de machtige Napoleon verslagen werd door de hertog van Wellington

Waterloo is in de geschiedenisboeken terechtgekomen omdat het de plaats is waar Napoleon Bonaparte de strijd tegen de troepen van de hertog van Wellington verloor. Elk jaar op 18 juni wordt hier de Slag om Waterloo nagespeeld door honderden figuranten. In de zomer kun je elk weekend genieten van militaire animaties in historische klederdracht. Reënsceneringsgroepen geven demonstraties en beantwoorden vragen uit het publiek.

Waterloo is de perfecte uitvalbasis voor een reis in de tijd. De Leeuw van Waterloo staat in het midden van wat in 1815 het slagveld was en het lijkt wel of je er de sfeer van de bloedige strijd nog kunt voelen. Het slagveld werd immers kort na de strijd tot beschermd gebied verklaard en is dus onveranderd gebleven.

Beklim de 226 treden naar de Leeuw op de Heuvel, symbool van de overwinning, waar je geniet van een prachtig panorama. Herbeleef de dramatiek van de strijd in het nabijgelegen Mémorial 1815 en het Wassenbeeldenmmuseum. Leer meer over de politieke situatie in Europa ten tijde van de Slag om Waterloo in het Wellingtonmuseum, dat in 1815 dienst deed als hoofdkwartier voor Wellington. Combineer je bezoek met een mooie wandeling in de streek of bezoek een van de gezellige rommelmarkten en braderijen.

Met de Pass 1815 krijg je voor 19 euro per persoon toegang tot zes belangrijke attracties en musea: het Wellingtonmuseum, het Gehucht van de Leeuw met de Heuvel van de Leeuw, het Mémorial 1815, hetPanoramaen deHoeve van Hougoumont en hetLaatste Hoofdkwartier van Napoleonin Vieux-Genappe.

Waterloo ligt op ongeveer 20 km van Brussel. Met de auto neem je afrit 25 van de Ring West. Er is een groot parkeerterrein met speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Kom je met de trein, neem dan de lijn Brussel Charleroi en stap af in Eigenbrakel.

Je kunt vanuit Brussel ook bus 365 nemen. Vanuit Waterloo neem je bus W naar het slagveld.

In Waterloo maak je een unieke reis in de tijd.

ibis Brussels Waterloo
ibis Brussels Waterloo
3 out of 5
Boulevard Henri Rolin 5a, Waterloo, 1410
De prijs is € 72 per nacht van 5 nov. tot 6 nov.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Waterloo bij dit hotel voor golfers. Geniet van gratis wifi, ontbijt en een 24-uurs receptie. Onze gasten zijn in hun beoordelingen ...
4/5 Very Good! (361 beoordelingen)
"Prijs kwaliteit prima in orde!"

Beoordeeld op 20 okt. 2021

Le Côté Vert
Le Côté Vert
4 out of 5
Chaussée de Bruxelles 200G, Waterloo, 1410
De prijs is € 125 per nacht van 7 okt. tot 8 okt.
Kies voor een 4-sterrenverblijf in Waterloo bij dit hotel voor zakenreizigers. Geniet van gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en ontbijt. De populaire attracties ...
4,7/5 Exceptional! (54 beoordelingen)
"Restaurant was een paar dagen gesloten en het had fijner geweest als ons dat bij het boeken was verteld. Verder een prima hotel echter niets speciaals."

Beoordeeld op 17 aug. 2019

Martin's Grand Hotel
Martin's Grand Hotel
4 out of 5
Chaussée de Tervuren 198, Waterloo, 1410
De prijs is € 136 per nacht van 8 okt. tot 9 okt.
Kies voor een 4-sterrenverblijf in Waterloo bij dit hotel voor zakenreizigers. Geniet van gratis ontbijt, gratis wifi en gratis parkeerplaatsen. Onze gasten ...
4,2/5 Excellent! (264 beoordelingen)
"Hotel is conveniently located, quiet and doesn't feel crowded. Reception and restaurant staff very friendly and professional. Weather permitting you can dine on the terrace. Rooms are a bit dark, I guess this is due to the decoration. Rooms are clean and spacious."

Beoordeeld op 29 aug. 2021

Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
Citadines Toison d'Or Brussels
Citadines Toison d'Or Brussels
3 out of 5
61-63, Av. de la Toison D'Or, Brussels, 1060
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Brussel bij dit aparthotel voor zakenreizigers. Geniet van gratis wifi, ontbijt en parkeerplaatsen ter plaatse. Onze gasten ...
4/5 Very Good! (717 beoordelingen)
Nette kamer
"De kamer was op redelijk netjes, mijn gezelschap en ik vonden de kamer alleen een beetje donker ookal waren de gordijnen open maar voor de rest een prima hotel voor een paar dagen en als je wat van de stad Brussel wilt zien"

Beoordeeld op 6 jan. 2020

Gîte Ferme D'hougoumont
Gîte Ferme D'hougoumont
3 out of 5
Chemin du Goumont 1, Waterloo, Walloon Region, 1420
Verblijf bij deze 3-sterrencottage in Waterloo. Geniet van gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en een 24-uurs receptie. De populaire attracties Leeuw van Waterloo ...
5/5 Exceptional! (1 beoordeling)
Stay in a piece of history
"A fantastic place to stay. Really comfortable. Full of history. A very sympathetic restoration fitting in with such a historic site. Very roomy. Modern kitchen and bathroom and everything else period. Of course a perfect base to explore the rest of the sites, museums etc"

Beoordeeld op 31 jul. 2022

Appart'City Confort Bruxelles Centre Gare du Midi
Appart'City Confort Bruxelles Centre Gare du Midi
3.5 out of 5
38A rue Rossini, Brussels, 1060
Verblijf bij dit 3,5-sterrenaparthotel in Brussel. Geniet van gratis wifi, ontbijt en parkeerplaatsen ter plaatse. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg ...
4,4/5 Wonderful! (439 beoordelingen)
"Heel vriendelijk ontvangen, met alle nodige uitleg. Op wandelafstand van Brussel Zuid, ideaal als je vroeg in de ochtend de TGV moet nemen. Ik had een kamer/appartement voor 4 personen geboekt. Het is dan wel spijtig dat je zelf nog naar lakens, onderlakens, kussen… moet zoeken en het 2de bed (zetelbed) ..."

Beoordeeld op 23 aug. 2022

Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Activiteiten

Steden in de buurt van Waterloo