Topactiviteiten in Yogyakarta

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Prambanan bevat vervallen gebouwen en historische architectuur

Leer Yogyakarta kennen tijdens deze bijzondere activiteiten

Yogyakarta is het centrum van de Javaanse cultuur. De stad is de zetel van de bekendste sultansfamilie van Indonesië. Je kunt meegaan met een rondleiding door het paleis van de sultan, of een bezoek brengen aan het kleinere meditatiepaleis Taman Sari. Na het bezichtigen van deze adellijke monumenten kun je kiezen uit tal van andere leuke dingen om te doen in Yogyakarta. Zo kun je een authentieke Ramayana-dans bekijken, of in Fort Vredeburg meer leren over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Met een vlucht naar Yogyakarta kun je de stad en het eiland Java het makkelijkst bereiken.

Bezoek de bekendste bezienswaardigheden van Yogyakarta

Als dank voor zijn hulp in de onafhankelijkheidsstrijd, mocht de sultan van Yogyakarta na de oorlog aanblijven als gouverneur. De sultan van Yogyakarta staat vandaag de dag nog altijd in hoog aanzien. Vanuit je hotel in Yogyakarta kun je een tripje maken naar het sultanspaleis, dat ook wel bekendstaat als de 'kraton'. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van de sultansfamilie en kun je met een beetje geluk een traditioneel muziekoptreden bijwonen. Het waterpaleis Taman Sari behoort ook toe aan de sultan. Dit paleis was een plek waar de sultans in alle rust konden mediteren, maar kon ook dienst doen als militaire vesting, indien nodig. De Kauman-moskee uit 1773 behoort tot de oudste moskeeën van Java en heeft een interieur met prachtig versierd houtwerk.

Maak een excursie in Yogyakarta naar een museum

Je kunt ook het 18e-eeuwse Fort Vredeburg bezoeken. Dit fort vormde een belangrijke basis van waaruit de Nederlanders de Javaanse noordkust controleerden. Vandaag de dag is er in het fort een museum gevestigd waarin het verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog wordt verteld. Wil je juist meer weten over de Javaanse tradities en gebruiken, dan is het Unit Galeri Museum Sonobudoyo wellicht iets voor jou. Hier zie je een uitgebreide collectie van wapens, maskers en typisch Javaanse 'wajangpoppen'. Zo nu en dan worden er in het museum ook wajang-voorstellingen vertoond. Ben je op zoek naar een activiteit in Yogyakarta waarbij je pret kunt maken met je vrienden? Ga dan naar het museum XT Square, waar je in verschillende bizar ingerichte ruimtes leuke trucage-foto's kunt maken.

Proef het beste van de lokale keuken

Liefhebbers van lekker eten komen tijdens een vakantie in Yogyakarta geheid aan hun trekken. Zo staat de stad bekend om zijn 'gudeg'; Dit gerecht bestaat hoofdzakelijk uit jonge 'nangka', een regionale vrucht. De nangka wordt gemixt met wat kokosmelk en palmsuiker en wordt vaak afgemaakt met een gekookt eitje. Ook 'soto ajam' is een populair streekgerecht. Dit is een stevig gevulde kippensoep, met onder meer lente-uitjes en kroepoek. Overigens valt een lekkere Indonesisch maaltijd goed te combineren met een traditionele dansvoorstelling. Geniet bijvoorbeeld van een diner en Ramayana-dans bij Purawisata. Tijdens zo'n Ramayana-dans beelden dansers in prachtige Javaanse kostuums het hindoeïstische Ramayana-verhaal uit, dat nog altijd een belangrijke rol speelt in de lokale cultuur. Bij een Ramayana-dans en dinerbuffet zit doorgaans vervoer van en naar je hotel bij inbegrepen.

Topactiviteiten die je kan doen in Yogyakarta


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Steden in de buurt van Yogyakarta