Topactiviteiten in Bratislava

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kathedraal van St. Martin toont nachtleven en een stad

Verrassende uitstapjes en activiteiten in Bratislava

Bratislava is de verrassende hoofdstad van Slowakije. De stad is vooral geliefd door haar knusse oude centrum met eeuwenoude burchten en kathedralen. Er worden bovendien verschillende leuke en interessante activiteiten in Bratislava georganiseerd. Een aanrader is een boottocht over de Donau, de beroemde rivier die de stad in tweeën deelt. Bovendien is Bratislava een studentenstad met een bruisend uitgaansleven. Als je een hotel in Bratislava geboekt hebt, kun je je opmaken voor een enerverende stedentrip.

Bijzondere bezienswaardigheden in Bratislava

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bratislava liggen in de historische binnenstad. Het centrum zelf is compact en grotendeels autovrij en daardoor makkelijk te voet te verkennen. Het is heerlijk wandelen door de smalle straatjes en langs de gezellige pleinen en prachtige gebouwen. Een van de belangrijkste kerken in de stad is de Franciscanenkerk. De kerk stamt uit 1297 en is daarmee een van de oudste bouwwerken van de stad. Daarnaast is ook het Oude Stadhuis een bezoekje meer dan waard. Het stadhuis heeft niet alleen een prachtige gevel, je vindt hier bovendien het Stedelijk Museum. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Bratislava is het Grassalkovichpaleis. Dit presidentieel paleis ligt aan de rand van het historisch centrum aan een zeer fraai plein. Het meest in het oog springende bouwwerk van de stad is zonder twijfel de Burcht van Bratislava. Dit vierkante kasteel met karakteristieke punttorens kijkt statig uit over de stad.

Excursies in Bratislava

Er zijn ontzettend veel dingen te doen in Bratislava. Maak bijvoorbeeld van een boottocht over de Donau die de stad doorkruist. Bovendien ligt Bratislava op slechts een uur rijden van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Bratislava en Wenen zijn daarmee de twee Europese hoofdsteden die het dichtst bij elkaar liggen. Je kunt vanuit Wenen ook deelnemen aan een dagexcursie naar Bratislava met lunch. Tijdens deze excursie bezoek je hoogtepunten als de kathedraal van St. Martin en geniet je van een traditionele Slowaakse lunch. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan kun je alvast kijken naar geschikte vluchten naar Bratislava.

Winkelen en uitgaan in Bratislava

Bratislava herbergt niet alleen veel culturele en historische bezienswaardigheden, de stad is ook nog eens een echte studentenstad. Je kunt hier dan ook prima uitgaan. Langs de oever van de Donau vind je een bruisend uitgaansgebied met gezellige bars en restaurants. Wie graag tot in de vroege uurtjes wil feesten, kan terecht in een van de bruisende nachtclubs. De meeste winkels van de stad tref je in het historisch centrum. Op de prachtige Oude Markt kun je iedere zaterdag verse producten kopen en de lekkerste streekgerechten proberen.

Topactiviteiten die je kan doen in Bratislava


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Kasteel Bratislava

Waar je je ook bevindt in de stad, het Kasteel van Bratislava is onmogelijk te missen. Door de ligging boven op een heuvel is het kasteel een ware blikvanger in het landschap. Vier witte torens markeren de hoeken van dit grootse, rechthoekige paleis aan de Donau. Geniet nog even van het uitzicht op de rivieroevers voordat je de zalen van dit imposante fort betreedt en de exposities over de Slowaakse geschiedenis verkent.
Meer informatie
Het iconische en imposante Kasteel van Bratislava staat bekend om zijn magnifieke bouwstijl, onvergetelijke uitzicht en fascinerende tentoonstellingen.

2. Blauwe kerk

De Blauwe Kerk is een bouwwerk dat zijn naam helemaal waarmaakt. Dit unieke art-nouveaugebouw is van top tot teen in verschillende tinten blauw gehuld. Dit opvallende gebedshuis weet de aandacht te trekken met een palet van blauwtinten op de muren, kerkbanken, mozaïeken en tegels.
Meer informatie
Met zijn kleurrijke binnen- en buitenkant behoort de uit het begin van de 20e eeuw stammende Blauwe Kerk tot de grootste blikvangers van de stad.

3. Kasteel Devin

Het Kasteel van Devín biedt al bijna 1000 jaar uitzicht op Bratislava en de omliggende gebieden vanaf een torenhoge plek boven de samenvloeiing van de Morava- en Donau-rivieren. Het kasteel is 213 meter boven de grond gebouwd op een rotspunt. De goed bewaard gebleven ruïnes worden aan de ene kant omgeven door water en aan de andere kant door bosrijke heuvels, waardoor de locatie zich prima leent voor een wandeling.
Meer informatie
Vanaf de klif tussen twee rivieren waarop het monumentale Slowaakse Kasteel van Devín is gebouwd, neem je de prachtige omgeving en de rijke historie optimaal in je op.

4. Kathedraal van St. Martin

De bouw van de St. Martinus-kathedraal werd afgerond in de 14e eeuw, waarmee het een van de oudste kerken van de stad is. Dit gotische kunstwerk speelde ook een belangrijke rol in de Slowaakse geschiedenis. Bijna 300 jaar lang was dit de plek waar de Hongaarse koningen werden gekroond. Ga op een rondleiding door de imposante kerk, langs kapellen en crypten met religieuze kunstwerken.
Meer informatie
De adembenemende St. Martinus-kathedraal is een ware blikvanger in de skyline van Bratislava en weet zowel nieuwsgierige als religieuze bezoekers te trekken.

5. Stadsmuseum van Bratislava

In de verschillende gebouwen van het Stadsmuseum van Bratislava wordt de geschiedenis van de stad uit de doeken gedaan. Het werd opgericht in 1868 en is inmiddels het oudste nog actieve museum van Slowakije. De rijke collecties beslaan uiteenlopende thema's als archeologische vondsten, wapens, wijnmakerij en werken van beroemdheden die met Bratislava geassocieerd worden.
Meer informatie
Verken de elf panden van het Stadsmuseum van Bratislava en maak kennis met het Slowaakse erfgoed dat uiteenloopt van wijnmakerij tot klokken en antiek militair geschut.

Populaire plekken om te bezoeken in Bratislava

Steden in de buurt van Bratislava