Topactiviteiten in Benidorm

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Benidorm

Vind de leukste activiteiten in zonnig Benidorm

Benidorm is al jarenlang een van de populairste badplaatsen van Spanje. Dat is niet voor niets, want dit voormalige vissersdorp aan de Costa Blanca heeft prachtige stranden en een groot deel van het jaar heerlijk weer. Bovendien heb je de keuze uit een ruime selectie prima hotels in Benidorm. Wat veel mensen niet weten is dat er in Benidorm ook ontzettend veel te doen is. Wij hebben de leukste activiteiten in Benidorm voor je op een rij gezet.

Stranden in Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn prachtige brede zandstranden en gezellige boulevard. Het meest bezochte strand van de stad is het Playa de Levante. Dit strand ligt iets ten westen van het centrum van Benidorm en biedt alle voorzieningen waar badgasten naar op zoek zijn, zoals strandbedden, terrasjes en restaurants. Ook leuk is dat je bij de plaatselijke bibliotheek op het strand gratis boeken en kranten kunt lezen. Het langste strand van Benidorm is Playa de Poniente. Dit strand is zo'n 2500 meter lang en een stukje breder dan bijvoorbeeld Playa de Levante. Hierdoor oogt dit strand heerlijk rustig. Daarnaast liggen er in en om Benidorm nog diverse kleinere zandstranden. Zo vind je in het centrum van de stad het strandje Cala de Punto Llusera. Even buiten Benidorm, voorbij Mont Benidorm, ligt het prachtige La Cala de Finestrat Playa Levante verscholen in een rotsachtige baai.

Wat is er te doen in Benidorm?

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Benidorm en ontzettend veel leuke dingen te doen. Zo kun je in Benidorm diverse themaparken bezoeken. Terra Mítica is bijvoorbeeld een pretpark dat verdeeld is in verschillende thema's: Egypte, Griekenland, Rome, het Iberisch Schiereiland en de Eilanden. Je kunt er genieten van spannende achtbanen, ontspannende zweefmolens en leuke wildwaterbanen. Een ander populair park is het dierenpark Mundomar. Hier kun je dolfijnenshows bekijken en zelfs zwemmen met dolfijnen. Wie wildwaterbanen wil trotseren en zich van de hoogste glijbanen durft te wagen, kan het waterpark Aqualandia bezoeken.

Leuke excursies in Benidorm

Er zijn dus genoeg dingen om te doen in Benidorm. Tijdens jouw vakantie kun je bovendien deelnemen aan de leukste excursies in Benidorm. Verken het ruige binnenland bijvoorbeeld met een jeep, of maak een boottocht of minicruise over de Middellandse Zee. Ook is Benidorm ideaal gelegen voor uitstapjes naar Valencia. Verder kun je een uitstapje naar de Terra Natura Zoo boeken. In deze dierentuin tref je meer dan 1500 dieren die leven in hun natuurlijke habitat. De dierentuin is onderverdeeld in de continenten Europa, Azië en Amerika. Kun je niet wachten op jouw vakantie naar de Costa Blanca? Bekijk hier de vluchten naar Benidorm.

Topactiviteiten die je kan doen in Benidorm


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken in Benidorm

Buurten van Benidorm

Steden in de buurt van Benidorm