Versailles

Reisgids
Versailles
Bezoek het legendarische kasteel en neem een kijkje in het historische centrum, vol elegante musea en culturele hotspots.

Versailles staat synoniem met het extravagante vergulde kasteel met dezelfde naam. Neem de tijd om ook de rest van deze interessante plaats te ontdekken.

Voordat dit kasteel werd gebouwd, vormde Versailles een heel gewoon klein Frans dorpje. Toen men echter in de 17e eeuw begon met de bouw van dit kasteel, kreeg het nabije plaatsje een make-over zodat deze beter bij de weelderige stijl van het kasteel zou passen. Het oude dorpje werd gesloopt om ruimte te maken voor de wijken Notre-Dame en Saint-Louis, waar grote villa’s en kerken gebouwd werden.

Slenter door de statige buurt Notre-Dame, gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV. Enkele hoogtepunten zijn het Théâtre Montansier, de Église Notre-Dame de Versailles en het Musée Lambinet. Ga op zoek naar de koninklijke stallen, de thuis van de Académie équestre de Versailles en het koetsmuseum waarin de uiterst weelderige koetsen van de verschillende vorsten van Versailles te zien zijn. Bezoek hier gelijk even de Marché Notre-Dame, waar je verse producten en hapjes aantreft.

Verder is een bezoek aan het Kasteel van Versailles natuurlijk een must. Dit glinsterende, architectonische meesterwerk vormt de hoofdattractie van de plaats. Naast de ingang tot het kasteel ligt La Cour des Senteurs, een binnenplaats met vier parfumerieën en een museum over de geschiedenis van parfum in Versailles. Bezoek daarnaast het nabije Portages du Roi, een beroemde tuin waar vroeger ingrediënten voor de koninklijke keuken verbouwd werden. Slenter over het gras langs de groentes en fruitsoorten die op traditionele manier verbouwd worden.

Controleer vóór je bezoek wat er te zien is in l’Opéra Royal de Versailles en boek een kaartje om een operavoorstelling te zien. Dit prachtige, barokke gebouw werd oorspronkelijk gebouwd ter viering van de bruiloft van Marie Antoinette en Lodewijk XVI.

Versailles ligt op ongeveer 21 kilometer buiten Parijs. Neem de trein van Parijs naar het station Versailles-Rive Gauche of Versailles-Rive Droite. Beide stations liggen op 15 minuten loopafstand van het kasteel. Het kasteel is gesloten op maandag en nationale feestdagen. Maar zelfs zonder een bezoek aan het kasteel zelf valt er genoeg te zien voor inzicht in het luxe, koninklijke leven.

Waar overnachten in Versailles

Versailles inclusief nachtleven, historische architectuur en een stad

Notre-Dame

4/5(6 beoordelingen over de buurt)

Bezoekers trekken vaak naar Notre-Dame voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden, maar blijven hangen voor bezienswaardigheden zoals Paleis van Versailles en Grand Trianon. Met de metro vanaf Les Portes de Saint-Cyr Tram Stop kun je je eenvoudig door het gebied verplaatsen.

Notre-Dame
Default Image

Saint-Louis

4,5/5(4 beoordelingen over de buurt)

Het historische erfgoed en de bars zijn enkele unieke kenmerken van Saint-Louis. Verken het gebied en stop even bij Grandes & Petites Ecuries of Jeu de Paume.

Saint-Louis
Default Image

Chantiers