Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Vakantie in Sjanghai

Een van 's werelds grootste steden bundelt oude Chinese cultuur, koloniale architectuur en futuristische ontwerpen.

In 1930 stond Sjanghai bekend als het 'Parijs van het Oosten', de stad waar oost en west elkaar ontmoeten. Oorlog en revolutie hebben de stad in een bepaald soort patroon geduwd. Maar tijdens de voorbije decennia heeft Sjanghai een heropleving gekend wat van haar een wereldstad maakt die toch de vele schatten uit het verleden niet prijsgeeft.

Sjanghais evenwichtsoefening tussen het verleden en de toekomst beleef je het best aan boord van een bootcruise op de Huangpu-rivier. Op de ene rivieroever ligt het district Pudong, met moderne bezienswaardigheden van de stad zoals onder andere de Pareltoren van het Oosten, de Jin Mao-toren en het Zeeaquarium van Sjanghai. In schril contrast met de futuristische skyline van Pudong staat de Bund, aan de andere kant van de rivier. In dit district kan je een interessante verzameling van art-deco-, neoklassieke en barokke gebouwen bewonderen.

Achter de Bund ligt de Franse Concessie, waar de historische art-decohuizen van de vroegere Europese elite van de stad plaats hebben geruimd voor restaurants, winkels en bars. Ontdek in de buurt de shikumen-huizen, winkels en het nachtleven van Xintiandi.

Laat de drukke straten voor wat ze zijn en kom tot rust in de groene zones van Sjanghai. In Century Park, het grootste park van de stad, kan je fietsen, minigolf spelen of langs de prachtige snoeivormen slenteren. Maak een avondwandeling langs de Pudong-promenade en het park en geniet van de spectaculair verlichte Bund op de oever aan de overkant. Neem je tijd om in de oude stad de vijvers vol kois in de eeuwenoude Yu Yuan-tuin te bewonderen.

In de boeddhistische tempels van Sjanghai kan je rust vinden en kennismaken met de plaatselijke cultuur. Bezoek de Jaden boeddhatempel waar je twee enorme witte jaden boeddha's kan bewonderen. Een nog groter jaden boeddhabeeld, de grootste in zijn soort op het vasteland van China, tref je aan in de Jing’an-tempel in het centrum van Sjanghai.

Met het efficiënte metro- en bussysteem van Sjanghai kan je de stad vlot verkennen. Vergeet niet om gemakkelijke schoenen mee te nemen. Sjanghai is een stad die mensen beloont die een glimp van het leven daar opvangen en ook de minder populaire buurten aandoen.


Shanghai Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Shanghai

Alle 1.999 accommodaties in Shanghai weergeven
Jing An Shangri-La, West Shanghai € 214
Jing An Shangri-La, West Shanghai

Jing An Shangri-La, West Shanghai

1218 Middle Yan'an Road, Shanghai
   
  4,5
  / 5, op basis van 172 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Shanghai, binnen 10 km afstand van Jiuguang Department Store, Shanghai Exhibition Center en Volksplein. Ook Winkelcentrum Xintiandi Style en The Bund liggen binnen 10 km afstand.

  Les Suites Orient, Bund Shanghai € 191
  Les Suites Orient, Bund Shanghai

  Les Suites Orient, Bund Shanghai

  1 East Jinling Road, Shanghai
    
   4,6
   / 5, op basis van 1.723 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Downtown Shanghai, binnen 10 minuten lopen van Promenade en park van Pudong en Shanghai Old Street. Yuyuan-tuinen ligt op 0,9 km. Station Xiaonanmen ligt op 29 minuten lopen.

   Novotel Shanghai Clover € 92
   Novotel Shanghai Clover

   Novotel Shanghai Clover

   Building No 1, Lane 3188, Shanghai
     
    4,3
    / 5, op basis van 499 beoordelingen
    4.5 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 20 km afstand van Century Park, Shanghai Oriental Sports Center en Mercedes-Benz Arena. Ook Stoffenmarkt en Beurs van Shanghai liggen binnen 25 km afstand.

    Ascott Huai Hai Road Shanghai € 123
    Ascott Huai Hai Road Shanghai

    Ascott Huai Hai Road Shanghai

    No 282,Huai Hai Road Central, Shanghai
      
     4,1
     / 5, op basis van 322 beoordelingen
     4.5 van 5.0

     Dit luxe aparthotel ligt in Downtown Shanghai, op 0,1 km van Winkeldistrict Huai Hai Road en binnen 10 km afstand van Volksplein en Winkeldistrict Nanjing Road. Ook The Bund en Yuyuan-tuinen liggen binnen 10 km afstand.

     Pudong Shangri-La East Shanghai € 157
     Pudong Shangri-La East Shanghai

     Pudong Shangri-La East Shanghai

     33 Fu Cheng Road, Shanghai
       
      4,3
      / 5, op basis van 334 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt aan het water, binnen 10 km afstand van Super Brand Mall, Yuyuan-tuinen en Shanghai Natural Wild Insect Kingdom. Ook Great World Entertainment Center (amusementscentrum) en The Bund liggen binnen 10 km afstand.

      Renaissance Shanghai Zhongshan Park € 95
      Renaissance Shanghai Zhongshan Park

      Renaissance Shanghai Zhongshan Park

      No. 1018 Changning Road, Shanghai
        
       4,3
       / 5, op basis van 360 beoordelingen
       4.5 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Changning, binnen 10 km afstand van Jade Boeddhatempel, Volksplein en Winkelcentrum Xintiandi Style. Ook The Bund en Yuyuan-tuinen liggen binnen 15 km afstand.

       Ramada Plaza Shanghai Pudong Airport € 104
       Ramada Plaza Shanghai Pudong Airport

       Ramada Plaza Shanghai Pudong Airport

       1100 Qi Hang Road, Shanghai
         
        3,9
        / 5, op basis van 1.155 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Pudong, op 8,2 km van Sanjiagang-strand en op 24,5 km van Shanghai WIld Animal Park. Station Haitiansan Road ligt op 18 minuten lopen en naar Station Pudong International Airport is het 25 minuten lopen.

        Renaissance Shanghai Yu Garden Hotel € 90
        Renaissance Shanghai Yu Garden Hotel

        Renaissance Shanghai Yu Garden Hotel

        159 South He Nan Road, Shanghai
          
         4,4
         / 5, op basis van 1.752 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Downtown Shanghai, binnen 10 minuten lopen van City God Temple, Yuyuan-tuinen en Shanghai Old Street. Ook The Bund en Volksplein liggen binnen 2 km afstand. Station Yuyuan-tuin ligt op 10 minuten lopen en naar Station Xiaonanmen is het 18 minuten lopen.