Sète

Reisgids
Sete inclusief straten en winkelen
Slenter door een netwerk van kanalen, bezoek stranden in de buurt en bestel enkele van de beste visgerechten van Frankrijk in de drukke havenstad Sète.

Sète staat bekend als het ‘Venetië van Languedoc’ om zijn aantrekkelijke waternetwerk, waaronder het laatste deel van de 241 kilometer lange Canal du Midi. Kijk hoe vissersbootjes zich een weg proberen te wanen door de wirwar aan kanalen, leer over helden uit Sète in lokale musea en proef de verse vis in een nabije lagune.

De plaats werd in 1666 gesticht in opdracht van Lodewijk XIV. Zowel de plaats als zijn haven werden hier gebouwd als handelscentrum aan het Canal du Midi. Na de aanleg van de haven bloeide Sète al snel op. Tot op de dag van vandaag speelt het een belangrijke rol als commercieel visserscentrum.

Wandel rond de karakteristieke 17e-eeuwse kanalen, waarvan de meeste door pastelkleurige gebouwen omgeven worden. Een ervan is de Canal Royal, waar jaarlijks een steekspelwedstrijd georganiseerd wordt. Hierbij nemen kandidaten het in boten tegen elkaar op.

Beklim de Mont St-Clair te voet of neem een bus of taxi om de top te bereiken. Eenmaal boven profiteer je van een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en Languedoc-bergen. Vlak bij de top ligt het Musée Paul Valéry. Dit museum staat in het teken van deze beroemde symbolistische dichter en essayschrijver, geboren in Sète.

Als je meer over de bekende bewoners van Sète te weten wilt komen, kun je Espace Georges Brassens bezoeken, een museum ter ere van de in Sète geboren gelijknamige zanger en songwriter. Bied eerbetoon aan Valéry en Brassens bij hun begraafplaatsen op Cimetiére Marin, een kerkhof met schitterend uitzicht op de zee.

Breng een middag luierend door op het strand La Corniche, ideaal als je wilt zwemmen of zonnebaden. Het ligt op ongeveer 1,6 kilometer ten oosten van de oude haven. Kies eenmaal terug in de haven uit de vele visrestaurant voor een lekker etentje.

Eind augustus organiseert Sète het jaarlijkse Fête de la Saint-Louis, met steekspelen op het water van het hoofdkanaal. De dichtstbijzijnde vliegvelden van Sète zijn Béziers en Montpellier. Beide steden hebben treinverbindingen met Sète.

Sète kun je prima te voet verkennen. Verder rijden er regelmatig lokale bussen, handig om alles te zien wat deze bruisende, energieke stad te bieden heeft.

ibis budget Sète Centre
ibis budget Sète Centre
2 out of 5
164, Avenue du Marechal Juin, Sète
De prijs is € 61 per nacht van 16 jun. tot 17 jun.
€ 61
per nacht
16 jun. - 17 jun.
Verblijf bij dit hotel in Sète. Geniet van gratis wifi, ontbijt en parkeerplaatsen ter plaatse. De populaire attracties Musée International des Arts Modestes ...
8,4/10 Very Good! (399 beoordelingen)
"Goed ontbijt , rustige kamer , proper , heel vriendelijk personeel, wandelafstand van centrum , bewaakte afgesloten parking"

Beoordeeld op 2 mrt. 2020

ibis budget Sète Centre
Hôtel Port Marine - Sète
Hôtel Port Marine - Sète
3 out of 5
30, Promenade J-B Marty, Sète, Herault
Volledig restitueerbaar