Servië

Reisgids
Novi Sad bevat een stad, straten en een zonsondergang

Ontdek de natuurlijke en culturele attracties van een Europees land dat bekendstaat om zijn schilderachtige natuurschoon, historische kloosters en gezellige hoofdstad.

Servië biedt een divers natuurlandschap, met beboste valleien, nationale parken, enorme bossen, riviervalleien en kloven. Ook vind je er een stadse charme, met musea, galerieën, fascinerende architectuur en een bruisend uitgaansleven.

De hoofdstad Belgrado is een ontspannen stad vol attracties. Geniet van het uitstekende stadsuitzicht vanaf het Fort van Belgrado in de Donji Grad en Gornji Grad. Ga in de buurt op zoek naar de Servisch-Byzantijnse Kathedraal van de Heilige Sava en het stadse Kalemegdanpark. Neem daarnaast zeker een kijkje in de vele musea en galerieën van Belgrado. Het Nikola Tesla Museum toont live demonstraties van enkele uitvindingen van deze Servische wetenschapper. Bekijk traditionele kostuums, ambacht en oude foto's van volksrituelen in het Etnografisch museum. Geniet laat op de avond nog van een drankje in Skadarlija, een buurt bestaande uit Boheemse, geplaveide straten met kunstgalerijen, antiekzaken, cafés en restaurants.

Rij 90 kilometer ten noordoosten van Belgrado naar Vršac. Ga voor een rondleiding door de wijnmakerijen en wijngaarden in deze plaats met een lange wijngeschiedenis. Servië heeft verschillende wijnstreken, elk met minstens 1 wijnroute.

Waardeer de diverse natuurattracties van Servië. Verken de bossen, valleien en de vallei van de Donau in het Nationaal park Djerdap, naast het 14e-eeuwse Fort Golubac. Bezoek de vele kloosters van het Nationaal park Fruška Gora en trotseer de vele uitdagingen van het Nationaal park Tara. In het moeraslandschap van Carska Bara leven ruim 200 vogelsoorten, ideaal voor vogelspotters. Geniet in de winter van skipistes en off-piste delen in de zuidelijke bergen van Kopaonik. Ben je er juist in de zomer? Neem dan een duik in het heldere water van het Borsko Jezero (Bormeer). Vlak bij de plaats Bor ligt de grot Zlotska, deels te bezoeken als onderdeel van een rondleiding met gids. Bekijk de bijzondere natuurformaties en leer over de archeologische vondsten die hier zijn gedaan.

Kies voor een bezoek aan de stad Niš om de schedeltoren Ćele Kula te zien, gemaakt van menselijke overblijfselen en de Romeinse ruïnes van Mediana, waar soms de keizer Constantijn de Grote woonde.

Het land staat bekend om zijn architectuur en de kunst in de kloosters. Geniet van de Byzantijnse schilderijen en de details van het 12-eeuwse orthodoxe Studenicaklooster, waar het stoffelijk overschot van de eerste Servische koningen wordt bewaard. Bewonder de muurschilderingen, fresco's en het boslandschap.

Servië is een uitstekende keuze voor een vakantie vol avontuur, cultuur en ontspanning.

Populaire steden in Servië

Cathedral of Saint Sava inclusief een park, historische architectuur en een kerk of kathedraal
Belgrado
Staat bekend om Cafés, Live muziek en Festivals
Kom meer te weten over de meeslepende geschiedenis van deze door oorlog getekende stad. Verken de fascinerende monumenten binnen de muren van het Fort van Belgrado.

Redenen voor een bezoekje

  • Dierentuin van Belgrado
  • Knez Mihailova Straat
  • Nikola Tesla Museum
Novi Sad inclusief een stad, historische architectuur en buiten eten
Novi Sad
Staat bekend om Historisch, Theaters en Culturele activiteiten
Gelegen aan de oevers van de Donau biedt deze gastvrije stad een unieke combinatie van stranden, parken, cafés en religieuze monumenten.

Redenen voor een bezoekje

  • Fort van Petrovaradin
  • Servisch Nationaal Theater
  • Kerk van de Heilige Maagd Maria
Pristina
Pristina
Staat bekend om Culturele activiteiten, Bibliotheken en Monumenten
Luister naar de oproep tot gebed zoals gelovigen al eeuwenlang doen in deze oude stad die als hoofdstad relatief nieuw is.

Servië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: