Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Qatar
Reisgids

Qatar

Ga shoppen in de souks, ontdek prachtige islamitische kunst, race over de zandduinen in een terreinwagen tijdens een woestijnsafari of kom tot rust met een massage of op een van de ongerepte stranden.

Qatar is een klein, maar olierijk Arabisch land dat bijna geheel wordt omringd door de Perzische Golf. Bezoek dit verrassend moderne land voor een luxe winkelervaring en futuristische architectuur.

De glanzende skyline van de hoofdstad Doha is de parel in de kroon van Qatar. Wanneer alle lichtjes van de ultramoderne torens worden weerspiegeld in het water van de Perzische Golf, is dit een goed moment om een paar mooie foto's te maken. Maak een tochtje op een dhow om de stad vanaf het water te bewonderen of huur een vissersboot.

Winkelen is een zeer geliefde activiteit in dit land en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier zowel kunt shoppen in stijlvolle winkelcentrums als in traditionele souks. In de souks kun je bij straatstalletjes heerlijk internationaal eten kopen, maar je kunt er ook terecht voor Arabische lantaarns, decoratieve kunst, zijde, sieraden en schoenen.

In het Museum voor Islamitische Kunst en het Mathaf - Arabisch Museum voor Moderne Kunst kun je zowel oude als hedendaagse kunst bewonderen. Breng een bezoek aan het Culturele Centrum Katara om een kijkje te nemen bij museums, galeries, traditionele architectuur en cultuurerfgoed. Ga langs bij de archeologische locatie Al Zubarah en verken hier het historische parelstadje en het fort. Ga vervolgens naar Al Jassasiya om eeuwenoude rotsuitsnijdingen te bezichtigen.

Vanuit Doha kun je verder reizen naar de diepblauwe wateren en gouden stranden aan de kustlijn van Qatar. Kampeer op het strand of breng een paar nachten door in een resort aan het strand. In Doha kun je tegen betaling gebruikmaken van de privéstranden van hotels en resorts. Zelfs in het water dienen vrouwen zich hier vanaf de schouders tot de knieën te bedekken, met name tijdens de belangrijke heilige islamitische dagen. Neem deel aan een excursie waarbij je met een terreinwagen door de duinen kan crossen en waarbij je onderweg op kamelen door de woestijn kunt rijden en ook tijd wordt ingelast om te zwemmen in de binnenzee.

In de zomer kan het in Qatar erg warm worden, dus je kunt dit land het beste tussen de herfst en de lente bezoeken. De namiddag en vroege avond zijn de beste tijden om activiteiten te ondernemen, tenzij je op de stranden graag van de warmte wilt genieten. Je kunt Qatar met het vliegtuig bereiken via Hamad International Airport. Als je over land reist, kun je het land via Saoedi-Arabië bereiken.

Populaire steden in Qatar

Doha
Doha
Staat bekend om Winkelen, Business en Museum

Redenen voor een bezoekje

 • Doha Corniche
 • Burj Doha
 • Souq Waqif Art Gallery
Madinat ash Shamal
Madinat ash Shamal
Staat bekend om Vissen, Kleine stad en Vis en zeevruchten

Redenen voor een bezoekje

 • Al Jumail
 • Archeologische Vindplaats van Al Zubarah
 • Freiha
Zekreet
Zekreet
Staat bekend om Culturele activiteit en Monument

Redenen voor een bezoekje

 • Sculptuur East-West/West-East
 • Zekreet-strand
 • Fort van Zekreet
Al Khawr
Al Khawr
Staat bekend om Vissen, Tour en Culturele activiteit

Redenen voor een bezoekje

 • Baladna-boerderij
 • Al Khor-strand
Ash-Shahaniyah
Ash-Shahaniyah
Staat bekend om Avontuurlijk, Dierentuin en Wild dier

Redenen voor een bezoekje

 • Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani-museum

Qatar

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: