Qatar

Reisgids
Qatar
Ga shoppen in de souks, ontdek prachtige islamitische kunst, race over de zandduinen in een terreinwagen tijdens een woestijnsafari of kom tot rust met een massage of op een van de ongerepte stranden.

Qatar is een klein, maar olierijk Arabisch land dat bijna geheel wordt omringd door de Perzische Golf. Bezoek dit verrassend moderne land voor een luxe winkelervaring en futuristische architectuur.

De glanzende skyline van de hoofdstad Doha is de parel in de kroon van Qatar. Wanneer alle lichtjes van de ultramoderne torens worden weerspiegeld in het water van de Perzische Golf, is dit een goed moment om een paar mooie foto's te maken. Maak een tochtje op een dhow om de stad vanaf het water te bewonderen of huur een vissersboot.

Winkelen is een zeer geliefde activiteit in dit land en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier zowel kunt shoppen in stijlvolle winkelcentrums als in traditionele souks. In de souks kun je bij straatstalletjes heerlijk internationaal eten kopen, maar je kunt er ook terecht voor Arabische lantaarns, decoratieve kunst, zijde, sieraden en schoenen.

In het Museum voor Islamitische Kunst en het Mathaf - Arabisch Museum voor Moderne Kunst kun je zowel oude als hedendaagse kunst bewonderen. Breng een bezoek aan het Culturele Centrum Katara om een kijkje te nemen bij museums, galeries, traditionele architectuur en cultuurerfgoed. Ga langs bij de archeologische locatie Al Zubarah en verken hier het historische parelstadje en het fort. Ga vervolgens naar Al Jassasiya om eeuwenoude rotsuitsnijdingen te bezichtigen.

Vanuit Doha kun je verder reizen naar de diepblauwe wateren en gouden stranden aan de kustlijn van Qatar. Kampeer op het strand of breng een paar nachten door in een resort aan het strand. In Doha kun je tegen betaling gebruikmaken van de privéstranden van hotels en resorts. Zelfs in het water dienen vrouwen zich hier vanaf de schouders tot de knieën te bedekken, met name tijdens de belangrijke heilige islamitische dagen. Neem deel aan een excursie waarbij je met een terreinwagen door de duinen kan crossen en waarbij je onderweg op kamelen door de woestijn kunt rijden en ook tijd wordt ingelast om te zwemmen in de binnenzee.

In de zomer kan het in Qatar erg warm worden, dus je kunt dit land het beste tussen de herfst en de lente bezoeken. De namiddag en vroege avond zijn de beste tijden om activiteiten te ondernemen, tenzij je op de stranden graag van de warmte wilt genieten. Je kunt Qatar met het vliegtuig bereiken via Hamad International Airport. Als je over land reist, kun je het land via Saoedi-Arabië bereiken.

Populaire steden in Qatar

Doha
Doha
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums

Redenen voor een bezoekje

 • Doha Corniche
 • Nationale Bibliotheek van Qatar
 • Khalifa Internationaal Stadion
Ar Rayyan
Ar Rayyan
Staat bekend om Universiteiten, Avontuurlijk en Business

Redenen voor een bezoekje

 • Nationale Bibliotheek van Qatar
 • Hippisch Centrum Al Shaqab
 • Faculteit van Islamstudies van Qatar
Al Wakrah
Al Wakrah
Staat bekend om Business, Romantisch en Familiestranden

Redenen voor een bezoekje

 • Al Janoub Stadium
 • Strand van Al Wakrah
 • Al Wakrah Souq
Al Khawr
Al Khawr
Staat bekend om Kajakken, Vissen en Vogelspotten

Redenen voor een bezoekje

 • Al Khor-strand
 • Baladna-boerderij

Qatar

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: