Palafrugell

Reisgids
Llafranc
Boek een heerlijke vakantie naar Palafrugell en ontdek de fantastische Costa Brava, met zijn zon, stranden, fraaie natuur en prachtige monumenten.

Het plaatsje Palafrugell in de provincie Girona staat bekend vanwege zijn schitterende baaien, typisch voor de Costa Brava, en zijn gevarieerde keuken. Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen als je de Camins de Ronda wilt gaan wandelen. Deze wandelpaden werden na de Spaanse Burgeroorlog veel door de lokale politie gebruikt om de zeekust in de gaten te houden en smokkelen tegen te gaan. Vandaag de dag zijn deze paden heel geschikt om van het ene strand naar het andere te lopen.

Onze voordelige reizen naar Palafrugell zijn ook zeker geschikt als je liever in de bergen bent dan op het strand, aangezien je je hier heel dicht bij de Gavarres bevindt. Dit natuurgebied heeft een oppervlak van ruim 28.000 hectare en je kunt hier heerlijk genieten van de geur van naaldbomen en de aanblik van een groot aantal verschillende soorten vogels. Je kunt ook een kijkje gaan nemen in de Botanische Tuinen van Cap Roig, met zijn werkelijk schitterende vergezichten. In deze tuinen worden regelmatig openluchtconcerten gehouden, dus houd de agenda goed in de gaten.

Palafrugell beschikt bovendien over een aanzienlijk aantal monumenten. Een van de hoogtepunten is de oude Torre de Can Mario. Deze toren stamt uit het begin van de 20e eeuw bevindt zich naast de gelijknamige kurkfabriek. Nadat de fabriek werd gesloten, is op deze plek het Kurkmuseum ondergebracht, een informatieve locatie waar je van alles kunt ontdekken over de kurkindustrie.

Neem ook een kijkje bij de Torre de Sant Sebastià, een aanzienlijk oudere toren waarvan de bouw maar liefst al in 1445 werd begonnen. De toren heeft een halfrond grondplan en werd gedurende jaren gebruikt als uitkijktoren.

Doe je voordeel met onze vakantiepakketten naar Palafrugell om de heerlijke lokale gerechten te proeven. Zo kun je bijvoorbeeld es niu proberen, een gerecht met kabeljauw, gekookte eieren en aardappels, dat de kurkarbeiders zeer veelvuldig aten.

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Girona, op ongeveer 45 km afstand. Vanaf de luchthaven kun je de bus nemen naar Girona, om daar vervolgens over te stappen op een bus naar Palafrugell. Je zult echter waarschijnlijk vliegen op de luchthaven van Barcelona, aangezien dit veel groter is. Neem dan hiervandaan de trein naar Sants, stap daar over op de trein naar Flaçà en neem vanaf daar een bus naar Palafrugell. Maar je kunt er ook voor kiezen om een huurauto te boeken via de website van Expedia, zodat deze op de luchthaven voor je klaarstaat. Bekijk in elk geval vandaag nog onze voordelige vakantieaanbiedingen naar Palafrugell, inclusief hotel en vlucht, want deze absoluut onweerstaanbaar!

Hostal Es Niu de Tamariu
Hostal Es Niu de Tamariu
3 out of 5
Carrer dels Pescadors 13, Palafrugell, Girona
De prijs is € 120 per nacht van 30 jun. tot 1 jul.
€ 120
per nacht
30 jun. - 1 jul.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Palafrugell bij dit hostal. Geniet van gratis wifi, ontbijt en airconditioning. De populaire attracties Strand van Tamariu ...
9,8/10 Exceptional! (16 beoordelingen)
"Schöne Einrichtung und freundliches Personal. Wir kommen gerne wieder!"

Beoordeeld op 6 jun. 2024

Hostal Es Niu de Tamariu
Hotel Hostalillo
Hotel Hostalillo