Montjuïc

Montjuïc
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Dit park met uitzicht op de haven huisvest een oud fort, een nationaal kunstmuseum en kilometerslange wandelpaden.

Montjuïc is een heuvel gelegen aan de haven van Barcelona waar je veel groene plaatsen, musea en sportfaciliteiten vindt. Vanuit het park heb je een prachtig zicht op de stad en de haven. Maak een ritje met de kabelbaan en bezoek een fort op de top van de heuvel of huur een fiets en maak een tochtje over de verharde paden van het park.

Montjuïc is ongeveer 180 meter hoog. Boven op de heuvel staat het 16e-eeuwse kasteel van Montjuïc. Wandel langs de muren van het fort en ontdek het fantastische uitzicht. In de zomer kun je er films bekijken in een openluchtbioscoop.

Sommige attracties in het park werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, waaronder het Palau Nacional. Tegenwoordig vind je in dit neobarokke gebouw het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Hier kun je renaissancistische, gotische, romaanse, barokke en modernistische kunstwerken uit de negentiende en twintigste eeuw bewonderen.

Aan de voet van het Palau Nacional staat de Font Màgica. Deze fontein spuwt duizenden liters water per minuut. 's Avonds is de Font Màgica verlicht en kun je ieder halfuur een prachtig waterspektakel met muziek en licht zien.

Het beroemde Duitse paviljoen van Mies van der Rohe ligt vlak naast de fontein. Dit moderne gebouw werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona en geldt wereldwijd als een hoogtepunt in de architectuur. Ga naar Poble Espanyol, een reusachtig openluchtmuseum waar een Spaans dorp is nagebouwd. Hier vind je ambachtswinkels en traditionele restaurants.

Bezoek de locaties van de Olympische Spelen van 1992, waaronder het stadion, het sportpaleis en de bijzondere witte communicatietoren die werd gebouwd door Calatrava, een beroemde Spaanse hedendaagse architect. Wandel door de tuinen en vlei je neer op een bank met uitzicht op de stad.

Het park is altijd geopend. De openingstijden voor de individuele bezienswaardigheden variëren, dus controleer even de website voordat je een bezoek brengt. De toegang tot het park is gratis, maar voor sommige attracties moet je entree betalen. Montjuïc is bereikbaar per metro en bus. Vanaf metrostation Parallel neem je de kabelbaan naar de top van de heuvel. Die is open van 7.30 tot 20.00 uur.

Vliegritjes, helikoptervluchten & ballonvaarten

Alle 5 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Beoordelingen over Montjuïc

4
Topbestemming
5 - Uitstekend
36
" "5 - Uitstekend 25%
4 - Goed
82
" "4 - Goed 56.94444444444444%
3 - Redelijk
22
" "3 - Redelijk 15.277777777777779%
2 - Teleurstellend
4
" "2 - Teleurstellend 2.7777777777777777%
1 - Ontzettend slecht
0
" "1 - Ontzettend slecht 0%

4/5 - Goed

Geverifieerde reiziger
26 apr. 2019

Kijk naar de windrichting bij de fontein 

4/5 - Goed

Geverifieerde reiziger
26 apr. 2019

Alleen jammer dat je een retour ticket moet kopen van de kabel baan , en ook nog een keer toegang tot het kasteel. Maar mijn gezin vond het wel leuk!!!

3/5 - Redelijk

Geverifieerde reiziger
21 feb. 2019

De kabelbaan was helaas dicht


Beste hotelaanbiedingen in Montjuïc

Barceló Raval
Barceló Raval
4.5 out of 5
Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
Barceló Raval
INNSiDE by Melia Barcelona Apolo
INNSiDE by Melia Barcelona Apolo
4 out of 5
Avinguda del Paral.lel, 57-59, Barcelona, Barcelona
INNSiDE by Melia Barcelona Apolo
Nobu Hotel Barcelona
Nobu Hotel Barcelona
5 out of 5