Luxemburg

Reisgids
Kasteel Vianden bevat historisch erfgoed en historische architectuur

Kastelen staan op heuvels hoog boven middeleeuwse steden in het heuvelachtige Luxemburg, een land midden in Europa. Ondanks zijn kleine formaat is het een rijk land met eigen taal.

Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa, maar ook een van zijn rijkste dankzij de grote bankindustrie. Zijn hoofdstad heeft een statig financieel district vol glanzende gebouwen en Mudam, een opzichtig museum voor de moderne kunsten, ontworpen door I.M. Pei. De oudere delen van Luxemburg maken het zeker een bezoek waard. Bezoek de oude centra met geplaveide straten, middeleeuwse forten op heuvels en natuurlandschappen van bergen, weiland en riviervalleien.

Luxemburg ontstond in de 10e eeuw en staat vol goed bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen. Bezoek de gelijknamige hoofdstad van Luxemburg, een stad met een prachtig historisch centrum. Het oude centrum ligt verspreid over dramatische rotskliffen met ertussen een grote riviervallei. Wandel over Le Chemin de la Corniche, een verhoogd wandelpad langs de kliffen waarbij je uitkijkt over de middeleeuwse gebouwen.

Veel van de stadsgebouwen zijn origineel, waaronder het enorme 16-eeuwse Grand Ducal Palace. Beklim vanaf het wandelpad de Montée de Clausen om eenmaal boven de Bockkazematten te bezoeken. Dit 18e-eeuwse grottenstelsel is in de berg uitgehouwen.

Kastelen die boven op heuvels staan zijn typisch voor Luxemburg. Deze kastelen liggen verspreid in de Ardennen, in het noordelijke deel van het land. Een van de wandelpaden door de Eisch-vallei van de regio voert je langs maar liefst zeven kastelen. De plaats Vianden ligt hier ook. Bekijk het Kasteel van Vianden 's avonds, als het prachtig verlicht wordt, voor een onvergetelijk gezicht.

Het oostelijke deel van het land is vlakker, met groen weiland te midden van pittoreske riviervalleien. Verken het Moselledal op de Duitse grens van Luxemburg en proef een van de populaire witte wijnen. Bezoek vanaf hier het kleine dorpje Echternach, dat in 698 begon met een abdij.

Bereik Luxemburg per trein via verschillende Belgische steden of neem de auto. Net buiten de stad ligt ook een vliegveld. De meeste mensen in het land spreken Duits en Frans. Luister daarnaast goed naar het specifieke Luxemburgs dat hier gesproken wordt.

Populaire steden in Luxemburg

Herdenkingsmonument Gëlle Fra
Luxemburg
Staat bekend om Historisch, Business en Winkelen

Redenen voor een bezoekje

  • Stadhuis van Luxemburg
  • Notre-Dame
  • Place Guillaume II
Vianden toont een klein stadje of dorpje, een rivier of beek en bloemen
Vianden
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Kleine stad
Wil je er een weekendje tussenuit om even bij te komen van de dagelijkse drukte, te wandelen en te fietsen, dan is deze Luxemburgse kasteelstad dé ideale bestemming.

Redenen voor een bezoekje

  • Château de Viande
Echternach inclusief historische architectuur en straten
Echternach
Staat bekend om Ontspannen, Bossen en Fietsen
Echternach is de oudste stad van Luxemburg en is de parel op de kroon van de regio Mullerthal. Deze stad staat bekend om de goed bewaard gebleven middeleeuwse wijk, het historische marktplein en het prachtige glooiende landschap.

Redenen voor een bezoekje

  • Abdij van Echternach

Luxemburg

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: