La Machine du Moulin Rouge

Parijs toont een windmolen, straten en een stad
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Sla een van de geweldigste shows en bekendste attracties in Parijs niet over. Of je nu helemaal weg bent van de film of een liefhebber bent van opvallende bouwwerken, de Moulin Rouge mag je zeker niet missen.

Ervaar zelf de glamour, de mystiek, geschiedenis en extravagantie van de Moulin Rouge. Voordat het doek opgaat, geniet je van een traditioneel menu met Franse gerechten en vervolgens van een spectaculaire show met muziek en dans.

Breng een bezoek aan de bakermat van de Franse cancan waar je vrouwen ziet dansen die hun benen omhoog gooien en zwierige rokken dragen. De Moulin Rouge werd in 1889 geopend door Joseph Oller en Charles Zidler en kreeg de bijnaam 'le premier palais des femmes' oftewel 'het eerste paleis van vrouwen'.

Het theater belichaamde de optimistische belle-époquebeweging die zich in heel Europa verspreidde. De Moulin Rouge was de plek waar mensen van alle rangen en standen konden samenkomen en konden genieten van extravagant, gedurfd amusement. Bekende hedendaagse artiesten die hier hebben opgetreden zijn onder andere Ray Charles, Charles Aznavour en Elton John. De shows later op de avond staan nog steeds in het teken van schaars geklede danseressen. Als je dat wilt, mag je kinderen vanaf 6 jaar meenemen naar een voorstelling.

De ingang is onder de beroemde rode molen, de 'moulin rouge', en je komt dan vervolgens in de weelderige schouwburgzaal. Neem plaats onder het plafond met golvende strepen en geniet bij kaarslicht van een meergangendiner. Tijdens het eten kun je de prachtige affiches bewonderen van eerdere shows.

Als je het nagerecht op hebt, kun je je aandacht richten op het toneel. Terwijl het langzaam drukker wordt, kun je even een blik werpen op de schitterende rode fluwelen aankleding en de spiraalvormige goudkeurige motieven aan weerszijden van de voorstellingsruimte.

Als het stil wordt en de lichten worden gedimd, kun je lekker achteroverleunen en op ontspannen wijze genieten van de spectaculaire show die een paar meter vanaf je tafeltje wordt opgevoerd. De shows veranderen per week, maar bestaan altijd uit dans en zang en de danseressen dragen handgemaakte outfits van veren, glinsterende lovertjes en nepdiamanten.

De Moulin Rouge is gelegen in Montmartre, in het centrum van Parijs. Ondanks dat de Moulin Rouge in de rosse buurt van Parijs ligt, heerst er vanwege de vrolijke bezoekers laat op de avond een ontspannen en vriendelijke atmosfeer. De Moulin Rouge is elke avond geopend en er worden drie shows opgevoerd, waarvan één een dinnershow is. De shows worden druk bezocht dus om teleurstellingen te voorkomen, kun je het beste vooraf ter plekke een kaartje kopen of van tevoren via internet kaarten kopen. Je wordt niet toegelaten als je een korte broek of sneakers draagt, dus zorg dat je netjes gekleed gaat.

Plan een reis om La Machine du Moulin Rouge te zien

De prijzen zijn in de afgelopen 48 uur gevonden. Klik voor bijgewerkte prijzen.
Hôtel Hélios Opéra
Hotel Cambon