Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Bekijk een toneelstuk in het theater of ga een middag shoppen voor een souvenir, mode of boeken onder het geboogde plafond van dit grootse galerijencomplex.

Bij de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen ben je bij een van de beste voorbeelden van de 19e-eeuwse Europese galerijen. Geniet van de beste mode, design en eten van de stad.

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vormen al sinds de voltooiing in 1847 een belangrijke locatie voor de rijke inwoners. Oorspronkelijk werd het gebouwd zodat de gegoede burgerij de mindere Brusselse wijken konden vermijden. Tegenwoordig is het een drukke hal in de stad die door iedereen bezocht kan worden. Je vindt er onder andere rijkelijk versierde architectuur, designer boetieks en populaire bars en restaurants.

De hal heeft drie verdiepingen en meer dan 50 onafhankelijke boetieks. De galerijen zijn in drie delen verdeeld. Het eerste deel is de Koningsgalerij, waar je terecht kunt voor handgemaakte leren producten, chocolade, glazen producten en een kijkje kunt nemen bij ambachtelijke juweliers. De ernaast gelegen Koninginnegalerij staat bekend om haar designerschoenen en winkels met innovatieve binnenhuisarchitectuur. Ten slotte kun je ook de kleinere, Prinsengalerij bezoeken. Hier vind je verschillende boekenwinkels, souvenirwinkeltjes en een stijlvolle dameskledingwinkel.

Terwijl je tussen de winkels met exclusieve producten loopt, zul je de uitbundige 19e-eeuwse levensstijl in de architectuur kunnen aflezen. Het in elkaar verworven netwerk van bogen, ramen en versierde zuilen maken de galerijen zeer populair onder de bezoekers.

Ook na de sluitingstijd van de winkels blijft het er druk, dankzij de twee schouwburgen, een bioscoop en een aantal restaurants en bars. Geniet van een voorstelling bij het Vaudeville Theater of kies voor een toneelstuk bij Théâtre Royal des Galeries.

Hoewel ze bekend staan als de locatie voor de rijkere stadsbewoners, vallen de prijzen bij de bars en restaurants in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen erg mee, en zijn veel ervan lokaal favoriet. Begin je avond bij een winkel met Franse wijnen en proef de soorten champagne, en sluit je avondje uit af bij een van de twee hoekcafés met een koffie.

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen in het centrum van de stad en kun je te voet of met de bus, trein of tram bereiken. Er zijn een aantal straten rondom het Koninklijk Paleis van Brussel waar je tegen betaling met je auto kunt staan. Hoewel de galerijen dagelijks geopend zijn, variëren de openingstijden van de winkels.


Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Alle 1.461 accommodaties in de buurt van Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen weergeven
Best Hotel € 35
Best Hotel

Best Hotel

   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Sint-Gorikshallen en Broussaille. Ook Beurs van Brussel en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Anneessens en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

  The Dominican
  The Dominican

  The Dominican

  Rue Leopold 9, Brussel
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Manneken Pis en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

   Safestay Brussels
   Safestay Brussels

   Safestay Brussels

   Rue Grétry, 53, Brussel
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Jeanneke Pis, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

    Warwick Brussels € 88
    Warwick Brussels

    Warwick Brussels

    Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, vlak bij Moof-museum en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

     Rocco Forte Hotel Amigo € 279
     Rocco Forte Hotel Amigo

     Rocco Forte Hotel Amigo

     Rue de L'Amigo 1-3, Brussel
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville), La Grand Place en Manneken Pis. Ook Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en Kunstberg liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 6 minuten wandelen.

      Brussels Marriott Hotel Grand Place € 107
      Brussels Marriott Hotel Grand Place

      Brussels Marriott Hotel Grand Place

      Rue Auguste Orts 3-7 / Grand Place, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Beurs van Brussel, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 5 minuten wandelen.

       NH Brussels Grand Place Arenberg € 71
       NH Brussels Grand Place Arenberg

       NH Brussels Grand Place Arenberg

       15 Rue D Assaut, Brussel
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station De Brouckere is het 6 minuten wandelen.

        Novotel Brussels City Centre € 85
        Novotel Brussels City Centre

        Novotel Brussels City Centre

        Rue De La Vierge Noire 32, Brussel
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de uitgaansbuurt, op 5 minuten wandelen van Sint-Katelijneplein en Sint-Gorikshallen. Ook Beenhouwersstraat en La Grand Place liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs en Station Sint Katelijne liggen op 5 minuten wandelen.