Een verblijf in Jakarta

Geniet van deze bruisende metropool en hoofdstad van Indonesië, bekend om haar karakteristieke eigenschappen daterend uit de koloniale tijd, prachtige moskeeën, vele winkels en vermaak voor het hele gezin.

Omdat Jakarta vol contrasten is, wordt deze stad ook wel 'grote doerian' genoemd. De stad is net als de doerianvruchten die hier groeien ruw van buiten, maar bij nader bestuderen vol smaak en kleur. Je vindt Jakarta in het noordwesten van het eiland Java.

Als startpunt is de schilderachtige wijk Kota aan te raden. Deze wijk heette vroeger Bavaria en aan het geplaveide plein Taman Fatahillah vind je nog steeds sporen van de voormalige Nederlandse invloed. Ga mee op een lange tijdreis die je helemaal tot de ijzertijd meevoert bij het Museum Sejarah Jakarta. De Balai Seni Rupa-galerij en het Museum voor de Schone Kunsten en Keramiek tonen daarnaast het werk van verschillende Indonesische kunstenaars.

Begeef je richting de historische haven van Jakarta, Sunda Kelap, en kijk hoe vrolijk gekleurde vissersboten vanaf andere eilanden hier aanmeren. Liever meer leren over de zeevaartgeschiedenis van Indonesië? Bezoek het Maritiem Museum, te vinden in een 17e-eeuws specerijenpakhuis.

Het Monumen Nasional (afgekort Monas) van 137 meter hoog is daarnaast moeilijk om te missen, te vinden op het plein Medan Merdeka. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je er de lift naar boven nemen. Nog geen genoeg van al dat cultureel erfgoed? Bekijk de etnografische voorwerpen bij het Nationaal Museum. Sluit je bezoek af met een rondleiding van Paleis Merdeka of bezoek de parelwitte Istiqlal moskee, dat zodanig groot is dat er plaats is voor 120.000 gelovigen. Maar dat is nog niet alles. Neem bijvoorbeeld de tijd om de ruim 2.000 stoffen en materialen te bewonderen bij Museum Textil Jakarta.

Vergeet tijdens je bezoek niet om de kraampjes van Jalan Surabaya te bezoeken. Struin over de markt en geniet van de sfeer, of onderhandel over de prijs voor een wajangpop of sarong. Proef het lokale eten dat je op straat kunt vinden, waarbij de Arabische, Chinese, Europese en Indische keuken met elkaar gecombineerd worden. Een middag shoppen is natuurlijk ook een must. Kies voor luxe merken in Grand Indonesia of breng een bezoek aan Living World, een groot entertainmentcomplex en warenhuis buiten het centrum.

Ga van de glijbanen af bij het Oceanenpark of kies uit de achtbanen van pretpark Taman Impian Jaya Ancol. Voor miniatuurversies van traditionele Indonesische huizen kun je bij het culturele park Taman Mini Indonesia terecht.

Jakarta heeft hoge temperaturen, veel smog, en tussen november en maart vallen er regelmatig moessonregenbuien. Je kunt deze hitte en regens het beste vermijden met een voordelige taxi of een van de vele bussen die in de stad te vinden zijn.

Deze prachtige stad biedt toegang tot veel van de natuurschatten van Indonesië, zoals onvergetelijke koraalriffen, vulkanen, surfstranden en wilde dieren zoals orang-oetans en komodovaranen.


Stadsgids van Jakarta


Hotelaanbiedingen Jakarta

Bekijk alle hotels in Jakarta
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Jakarta

Bekijk alle pakketten naar Jakarta

Topdeals op vliegtickets naar Jakarta

Toon alle vluchten naar Jakarta

Boek je vakantie naar Jakarta