Fontainebleau

Reisgids
Fontainebleau

Fontainebleau ligt zo'n 65 kilometer ten zuiden van Parijs en is de ideale bestemming voor een vakantie die in het teken staat van zowel ontspanning als ontdekking. Op het gebied van geschiedenis, cultuur en natuur valt hier genoeg te beleven dus je zult je er niet snel vervelen!

Fontainebleau staat vooral bekend om het kasteel en de schitterende bossen. Liefhebbers van geschiedenis en natuur zullen zich hier echt op hun plek voelen. Maar de stad en de nabije omgeving kennen ook een andere verrassende kant die de moeite waard is om te ontdekken.

Begin je bezoek in het centrum van de stad en kom meer te weten over de geschiedenis en het erfgoed van Fointainebleau door de Historische Zandsteenroute te volgen. Fontainebleau beschikt over talloze gezellige pleinen, zoals het Place d'Armes, het Place du Marché met de Église Saint-Louis en het Place du Général de Gaulle, dat je rechtstreeks naar het kasteel leidt via de 'Cour des Adieux', bekend geworden door Napoleon.

Neem vervolgens een kijkje bij het Château de Fontainebleau. Dit paleis werd door Napoleon omschreven als 'het Ware Huis van Koningen, het Huis van de Eeuw'. Neem deel aan een rondleiding door de Grands Appartements, de balzaal, de Galerij van Frans I en de troonzaal. Ontdek het luxueuze woonverblijf van de 34 vorsten die hier door de jaren heen hebben gewoond. Je kunt hier ook verschillende andere rondleidingen volgen maar je kunt ook zelf in alle rust genieten van de prachtige bouwstijl, die in opdracht van Frans I in 1528 werd gestart en op zijn bemoeienis werd geïnspireerd door Italiaanse paleizen.

Neem ook eens een kijkje bij de Bossen van Fontainebleau. Dit gebied beslaat een oppervlakte van meer dan 25.000 hectare en is voor natuurliefhebbers een waar genot vanwege de rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Er zijn hier meerdere wandelroutes aangelegd voor bezoekers, waarvan sommige al in het centrum van de stad beginnen. Ook als je van bergbeklimmen houdt, kun je hier goed terecht dankzij het rotsachtige en hier en daar zelfs ruige terrein.

Maar Fontainebleau heeft nog veel meer moois te bieden. Wist je dat de stad ook bekendstaat als de paardenhoofdstad? Fontainebleau beschikt over geweldige voorzieningen, zoals het Grand Parquet en de Hippodrome de la Solle, en hier vinden talloze grote ruitersportevenementen plaats. Neem de tijd om alle leuke attracties en bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen, zoals Barbizon, beroemd vanwege zijn inspiratie voor de eerste impressionistische schilders, het Château de Vaux-le-Vicomte en Samois-sur-Seine, waar het Django Reinhardt-festival wordt gehouden.

Je kunt Fontainebleau op verschillende manieren bereiken: het treinstation Fontainebleau-Avon ligt op de lijn Parijs-Lyon en de stad is ook goed bereikbaar met de auto. Via de website van Expedia kun je heel gemakkelijk alvast een huurauto boeken, zodat je na aankomst gelijk aan je vakantie kunt beginnen. Als je liever met het vliegtuig reist, kun je een vlucht boeken naar de internationale luchthavens Charles de Gaulle en Orly op slechts korte afstand van Fontainebleau en met goede verbindingen via het openbaar vervoer of per auto. Bekijk de website van Expedia voor voordelige vakantiepakketten inclusief vlucht en hotel.

Waar wacht je nog op?