Voordeligste vluchten naar Tel Aviv

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" AMS Amsterdam naar TLV Tel Aviv 207,00 € "

" BRU Brussel naar TLV Tel Aviv 213,70 € "

" ZYR Brussels naar TLV Tel Aviv 287,53 € "

" CRL Brussel naar TLV Tel Aviv 316,26 € "

" DUS Düsseldorf naar TLV Tel Aviv 369,78 € "

" BCN Barcelona naar TLV Tel Aviv 375,45 € "

" KBP Kiev naar TLV Tel Aviv 438,42 € "

" LUX Luxemburg naar TLV Tel Aviv 485,70 € "

" JMK Mykonos naar TLV Tel Aviv 497,42 € "

" VIE Wenen naar TLV Tel Aviv 517,11 € "



Over Tel Aviv

Het zonnige Tel Aviv, de tweede stad van Israël na Jeruzalem, is een moderne, internationale stad waar het leven nooit stilstaat. Op de stranden aan de kust van de Middellandse Zee is het echt genieten. Ontdek bijvoorbeeld de Oude Haven (gebouwd in de jaren 30) waar je overdag gezellig kunt winkelen en ’s nachts de vele clubs en bars kunt verkennen. Tel Aviv is een relatief nieuwe stad, ontstaan in de 19e eeuw, maar omvat wel de oude havenstad Jaffa, waarvandaan vroeger pelgrims naar het Heilige Land vertrokken. In het oude Jaffa vind je ook de Vlooienmarkt, een kleurrijke mix van standjes, cafés en boetiekjes. Het centrum van Tel Aviv staat ook wel bekend als de Witte Stad, vanwege de meer dan 1000 (witte) gebouwen in Bauhaus-stijl die er staan. Deze minimalistische, praktische bouwstijl is nergens zo goed vertegenwoordigd als hier, en zorgt voor een indrukwekkende en stijlvolle omgeving.

Vliegen naar Tel Aviv

De Luchthaven Ben-Gurion (TLV) is de dichtstbijzijnde luchthaven van Tel Aviv, op zo’n 20 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken er meerdere directe vluchten per dag naar Tel Aviv, van verschillende luchtvaartmaatschappijen. De vluchtduur is circa 4 uur en 20 minuten. Ook vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) gaan er dagelijks directe vluchten naar Tel Aviv. Je kunt dan kiezen tussen gevestigde luchtvaartmaatschappijen en goedkope touroperators, en de vluchtduur bedraagt tussen de 4 uur en 30 minuten en 4 uur en 55 minuten. Vanaf Flughafen Düsseldorf (DUS) gaan er meerdere rechtstreekse vluchten per week, van 4 uur en 10 minuten, naar Tel Aviv. Houd er wel rekening mee dat het in Israël een uur later is dan hier; doorgaans staan de vertrek- en aankomsttijden in de lokale tijd aangegeven.

Voorzieningen op de luchthaven van Tel Aviv

Op de Luchthaven van Tel Aviv zijn uiteenlopende winkels te vinden, van mode tot elektronica en sieraden. Je kunt er ook in duty-free-winkels belastingvrije producten kopen wanneer je terugreist naar de EU of een andere bestemming buiten Israël. Je vindt er ook verschillende restaurants en cafés, zowel in de aankomst- en vertrekhallen als in de terminals. Het vliegveld beschikt over meerdere lounges, die alleen van tevoren geboekt kunnen worden. Op verschillende locaties op het vliegveld kun je je geld omwisselen, en er is ook een toeristeninformatiepunt in de aankomsthal. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven die een balie hebben op het vliegveld. In alle passagiershallen is gratis draadloos internet beschikbaar.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Tel Aviv

Het is circa een half uur rijden naar het centrum van de stad als je met een auto gaat. Je kunt ook kiezen voor een sneltreinverbinding, dan ben je in circa 20 minuten in het centrum van de stad. Er rijdt een gratis pendelbus tussen terminals 1 en 3. Daarnaast rijden er verschillende buslijnen naar Tel Aviv en andere plaatsen in Israël.


Ontdek Tel Aviv

Ga je op vakantie naar Tel Aviv? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Ben Gurion (TLV)
  • Sde Dov (SDV)